Τσικνίστε την!

Καλή η τσίκνα του ψησίματος, αλλά αυτή της μπάλας θα μυρίζει πιο έντονα το βράδυ της Τσικνοπέμπτης με τα παιχνίδια του Europa League. Tο ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης και προερχόμενη από τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Μπενφίκα (20:00GR).
Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς φιλοδοξεί να πάρει ένα αποτέλεσμα, που θα αφήσει ανοιχτή την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στη Λισαβόνα. Το βάρος θα πέσει στο αμυντικό κομμάτι, καθώς ο Ολλανδός προπονητής γνωρίζει ότι ο Δικέφαλος θα δεχθεί πίεση, παρά τις απουσίες των Καρντόσο, Γκαϊτάν και Γκαράι.
► Ο Χουμπ Στέφενς είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι κρατά για… έκπληξη το σχήμα που θα παρατάξει και φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και στην τελευταία προπόνηση που έγινε στη Νέα Μεσήβρια.
► Οσον αφορά την Μπενφίκα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ομπλακ. Στην άμυνα οι Λουιζάο – Ζαρντέλ θα είναι οι δυο στόπερ, με τους Σιγκουέιρα και Μάξι Περέιρα να ξεκινούν αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Φέισα και Πέρεθ, ενώ στις άκρες προβάδισμα έχει ο Αμορίμ με τον Μάρκοβιτς. Υπάρχει όμως περίπτωση ο Αμορίμ να παίξει προς το κέντρο και ο Πέρεθ να πάει στο άκρο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Λίμα θα είναι με τον Ροντρίγκο.
► Ο ΠΑΟΚ θα βρει για δεύτερη φορά στο δρόμο του την Μπενφίκα. Οι πρώτες διπλές αναμετρήσεις έγιναν την σεζόν 1999-2000 στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τους Πορτογάλους να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι.
Στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στις 21/10/1999, η Μπενφίκα είχε επικρατήσει 1-2 στην Τούμπα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει με το ίδιο σκορ στην Πορτογαλία (4/11/1999) και να οδηγήσει το ζευγάρι στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, οι παίκτες των Πορτογάλων φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι και πανηγύρισαν την πρόκριση με 4-1.

Σχετικά άρθρα