Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Όταν η μητριά, δε θέλει τα παιδιά του άνδρα της…
Όταν η μητριά, δε θέλει τα παιδιά του άνδρα της... thumbnail

Όταν η μητριά, δε θέλει τα παιδιά του άνδρα της…

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Ετοιμάζομαι να κάνω τον δεύτερο γάμο μου με μια γυναίκα που αγαπώ και είναι ψυχολόγος μάλιστα στο επάγγελμα. Από τον πρώτο γάμο μου έχω δυο παιδιά μικρής ηλικίας. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η γυναίκα μου η καινούργια δε θέλει πολλές επαφές με τα παιδιά και τα αποφεύγει σε υπερβολικό βαθμό. Όμως, εγώ τα αγαπώ και δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθώ όπως αντιλαμβάνομαι ότι εκείνη στην πραγματικότητα επιθυμεί-αυτό μου δείχνει. Τι πρέπει να κάνω; Νομίζω ότι αυτό θα είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για τη σχέση μας στο μέλλον.


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Μαριάννα Μιχαλάκη Ο αναγνώστης μας βρίσκεται σε μια φάση όπου ετοιμάζεται να κάνει ένα καινούριο βήμα στη ζωή του με μια γυναίκα που αγαπάει. Έχοντας ήδη κάνει έναν πρώτο γάμο και έχοντας ήδη δύο παιδιά μικρής ηλικίας, προβληματίζεται για την στάση της μέλλουσας γυναίκας του απέναντι στα δύο του παιδιά. Για τον ίδιο, αναμφισβήτητα, τα παιδιά του είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής του κάτι το οποίο θα πρέπει να εκφράσει και να μοιραστεί με τη μέλλουσα σύζυγό του, πριν προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Θα πρέπει να συζητήσει ανοιχτά μαζί της και να της εκφράσει τις παραπάνω του σκέψεις και προβληματισμούς για τη δική της στάση και να της γνωστοποιήσει ότι για εκείνον τα παιδιά του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, ό,τι και να κάνει. Καλύτερη είναι η ανοιχτή συζήτηση και όχι να μείνει ο αναγνώστης σε υποθέσεις. Ενδεχομένως, και η στάση της μέλλουσας συζύγου του να δηλώνει και να εκφράζει τις δικές της ανησυχίες και τη δική της συστολή για του πώς θα πάει το νέο βήμα αλλά και η σχέση της με τα παιδιά. Μπορεί και όχι. Αλλά ας της μιλήσει ανοιχτά: "Αισθάνομαι ότι απομακρύνεσαι και ότι δεν θέλεις πολλές επαφές με τα παιδιά μου. Ισχύει; Τι συμβαίνει;" Οπότε είναι αναγκαίο να συζητηθεί ανοιχτά και με ειλικρίνεια το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι σοβαρό για τη σχέση τους και το πώς θα διαμορφωθεί στο μέλλον.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X