Αρχική / Παιδί / Το μωρό μου έχει κολικούς. Πως θα το ανακουφίσω;
Το μωρό μου έχει κολικούς. Πως θα  το ανακουφίσω; thumbnail

Το μωρό μου έχει κολικούς. Πως θα το ανακουφίσω;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Το μωρό μου είναι περίπου τριών μηνών και τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα ανήσυχο και κλαίει. Μου είπαν ότι μπορεί να έχει κολικούς. Ενημερώστε με σχετικά και πείτε μου τι μπορώ να κάνω για να το ανακουφίσω.  ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι κολικοί του πρώτου τρι­μήνου είναι υπαρκτοί και εκδηλώνονται με έντο­νη ανησυχία, συνήθως κατά την ώρα του γεύματος. Το βρέφος σταματά να τρώει και μαζεύει τα πό­δια του πρός την κοιλιά του, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί. Το μωρό μπορεί να παθαίνει κολικούς και όταν θηλάζει αλλά και όταν τρέφεται με το μπιμπερό.  Συνήθως οι κολικοί παρατηρού­νται στο πρώτο τρίμηνο της ζωής, αλλά σε σπάνιες περι­πτώσεις μπορεί να παραταθούν. Εμφα­νίζονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είναι όμως συ­χνότεροι τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες.  Η διάρκεια του κολι­κού είναι μικρή και συνήθως το μωρό μετά από λίγη ώρα ησυχάζει και κοιμάται.

Η διαπίστωση ότι η ανησυ­χία ενός βρέφους οφείλεται σε απλό κολικό δεν είναι πάντοτε εύκολη. Στηρίζεται κυρίως στον αποκλεισμό άλ­λων αιτίων. Γι αυτό ελέγχετε πάντα εάν το μωρό είναι στεγνό ή αν πεινάει και, αν παρατείνεται το κλάμα και η ανησυχία, θα πρέπει να συμβου­λευτείτε τον παιδίατρο, ο οποίος ίσως σας συστήσει σπασμολυτικά φάρμακα. Ουσιαστική θεραπεία των κολικών δεν υπάρχει. Ωστόσο θα πρέπει να προσέχετε όταν ταίζετε το μωρό, ώστε να μην καταπίνει αέρα. Επίσης εάν θηλάζετε θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση πολ­λών φρούτων και λαχανικών, οσπρίων και καρυκευμάτων. 

Μπορεί να το ανακουφίσει και η τοποθέτηση σε θέση πρηνή (λεκάνη ψηλά, γόνατα κάτω από την κοιλιά), όπως και η εφαρμογή θερμών επιθεμάτων.  

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X