Ιστορική ήττα για την ΑΕΚ!

Ηττα-σοκ για την ΑΕΚ, που έχασε 1-0 από την Θύελλα Ραφήνας στο Μενίδι στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League 2. Αποδοκιμασίες σε παίκτες και Δέλλα, χειροκροτήθηκε η νικήτρια ομάδα από τους οπάδούς της Ενωσης.Μετά τις συνεχόμενες 8άρες η ΑΕΚ έμεινε… άσφαιρη στο Μενίδι και όχι μόνο δεν νίκησε, αλλά ηττήθηκε κιόλας, δεχόμενη γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μητρόπουλο, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή για την ομάδα της Ραφήνας στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης!

Σε κακή μέρα η Ενωση δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, απογοητεύοντας τους φιλάθλους της που γέμισαν τις εξέδρες, αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που αποχώρησε στο 80ό λεπτό από το γήπεδο. Τρέλανε… κόσμο η γιατρός του αγώνα, που… αποθεώθηκε από τους φιλάθλους!

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ απέναντι στην Θύελλα Ραφήνας σε διάταξη 4-1-4-1. Ο Βούρας ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Τσουκαλάς, αριστερό ο Πεταυράκης, στόπερ ο Ρόβας με τον Σταθάκη, αμυντικό χαφ ο Κορδέρο, μπροστά του ο Ανάκογλου, εξτρέμ ο Γροντής με τον Πλατέλλα και μπροστά ο Μπρέσεβιτς, έχοντας πίσω του τον Ντακόλ.

Η Ενωση είχε την υπεροχή και μπήκε από το ξεκίνημα δυνατά στην αναμέτρηση, όμως αυτή η υπεροχή δεν καρποφόρησε σε κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που είχε η ομάδα του Δέλλα, με τους Μπρέσεβιτς (17′, 19′), Πλατέλλα (20′), Σταθάκη (30′) και Κορδέρο (36′), αφού ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Κατσούλης, ήταν σε καλή κατάσταση και αποσόβησε όσες φορές χρειάστηκε τον κίνδυνο.

Απ’ την άλλη, οι κιτρινόμαυροι άρχιζαν να εκνευρίζονται και από τα σκληρά μαρκαρίσματα της ομάδας της Ραφήνας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν 2-3 διακοπές στο ματς και μικροεντάσεις ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους, ο Δέλλας προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βγάζοντας τον Πεταυράκη και τον Γροντή και βάζοντας μέσα τον Γεωργέα και τον Ράμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τσουκαλάς να περάσει αριστερό μπακ και ο Γεωργέας δεξί.

Η ΑΕΚ πίεζε μεν, δίχως, ωστόσο να απειλή ιδιαίτερα την εστία της Θύελλας, αφού οι αμυντικοί της Ραφήνας είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους μην αφήνοντας περιθώρια στους κιτρινόμαυρους, που πέρα από ένα σουτ του Ανάκογλου στο 67′, το οποίο πέρασε άουτ δεν είχαν να επιδείξουν κάτι καλύτερο.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης που παρακολούθησε το ματς από μπουθ μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αποχώρησε από το γήπεδο περίπου στο 80ό λεπτό, όντας απογοητευμένος από την εικόνα της Ενωσης.

Καλύτερη στιγμή στην αναμέτρηση για την ΑΕΚ στο 89ο λεπτό, όταν ο Μπρέσεβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσούλη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ!

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωνε 0-0, ήρθε το… σοκ για την ΑΕΚ! Η Θύελλα είχε κερδίσει κόρνερ, που εκτελέστηκε, η άμυνα της Ενωσης "κοιμήθηκε" και ο Μητρόπουλος που είχε μπει νωρίτερα στο ματς με κοντινό σουτ έκανε το 1-0!
ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς, Πεταυράκης (52’ Γεωργέας), Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ντακόλ, Γροντής (52’ Ράμα), Μπρέσεβιτς.
Θύελλα Ραφήνας: Κατσούλης, Ματζόρος, Καμπάσης, Σερέτης, Τασόπουλος, Ντούνης, Χαρακτίδης, Ανδράλας (85’ Πασάς), Γεραγωτέλης (89’ Μητρόπουλος), Κατσούγκρης, Ραμπαβήλας (67’ Δημοσπύρος).

Σχετικά άρθρα