Μάρκοβιτς: Σαν θαύμα η είσοδος στα πλέι οφ

Ο ΚΑΟΔ επικράτησε του Ικαρου Χαλκίδας στην Δράμα, με τον προπονητή των δραμινών, Νέναντ Μάρκοβιτς, να τονίζει πως η είσοδος στα πλέι οφ θα είναι κάτι σαν θαύμα για την ομάδα του."Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ικαρο. Εχουν δύσκολο πρόγραμμα, τους εύχομαι το καλύτερο. Εγιναν δύο διαφορετικά ημίχρονα.

Στο πρώτο δεν παίξαμε με την ενέργεια που θέλαμε, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και θέλαμε να μην σκοράρει ο Ικαρος από αιφνιδιασμό, αλλά τελικά είχαν 5/5 προσπάθειες, κάτι άσχημο για μας.

Βάλαμε στην αρχή κάποια εύκολα καλάθια και οι παίκτες θεώρησαν ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι και έτσι σταματήσαμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε.

Δεν κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα, δεν είχαμε συγκέντρωση και δίκαια ο Ικαρος προηγήθηκε. Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Μπήκαμε πολύ επιθετικά, κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα, παίξαμε πολύ καλή άμυνα, έγιναν καλά σκριν, βγήκαν καλά σουτ και μπήκαν.

Προηγηθήκαμε και με μια καλή διαφορά και είναι δύσκολο μετά για τον αντίπαλο να αντιδράσει.

Θέλουμε να παίζουμε επιθετικά. Οι παίκτες παίζουν άμυνα, τους αρέσει αυτό. Είναι συνηθισμένοι γιατί παίζουν άμυνα από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή.

Οταν μπαίνουν και τα σουτ στην επίθεση, αλλάζει και η ψυχολογία της ομάδας.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί ξέραμε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι δύσκολες αυτές οι ομάδες που κυνηγούν νίκες παντού.

Βελτιώσαμε κάποια πράγματα κυρίως ως προς την προσέγγιση του αγώνα πνευματικά και προχωράμε", είπε αρχικά ο προπονητής του ΚΑΟΔ.

Για το αν στόχος είναι τα πλέι οφ, απάντησε: "Το λογικό για μια ομάδα σαν την δική μας, με το μπάτζετ που έχει ο ΚΑΟΔ, είναι η παραμονή.

Αυτή η ομάδα αποτελείται από 10 επαγγελματίες και έναν νεαρό παίκτη. Οτιδήποτε άλλο εκτός της παραμονής θα είναι κάτι σαν θαύμα".

Από την πλευρά των παικτών, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν επεσήμανε: "Κάναμε μια πολύ σπουδαία ομαδική νίκη. Μερικές φορές θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα και δεν είναι έτσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας και φτάσαμε στη νίκη. Εχουμε σκαμπανεβάσματα σαν ομάδα.

Κάποιες φορές κερδίζουμε δύο σερί ματς, κάποιες άλλες χάνουμε. Είναι θέμα συγκέντρωσης κυρίως. Κοιτάμε το μέλλον και συνεχίζουμε".

Σχετικά άρθρα