Υπόθεση Λάζνικ στη Ριζούπολη

Με τέρματα του Αντρέας Λάζνικ ο Πανιώνιος ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης για την 26η αγωνιστικήΟ Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε και είχε δύο δοκάρια, αλλά στο ντεμπούτο του Αναστόπουλου ο Πανιώνιος κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να αυξήσει την διαφορά του από την Ελαφρά Ταξιαρχία, κάνοντας σημαντικό βήμα παραμονής. Ο Αμπροουζ έβαλε την ομάδα του Σάντσες μπροστά στο 16′, αλλά με δύο γκολ του Λάζνικ στο 31′ και το 38′ (το ένα με πέναλτι) οι κυανέρυθροι σημείωσαν τη δεύτερη σερί τους νίκη, φτάνοντας πλέον στους 30 βαθμούς (8 μακριά από τα μπαράζ). Οι γηπεδούχοι πάλεψαν μέχρι το τέλος για να αποφύγουν την ήττα, αλλά ο Ανέστης κράτησε το τρίποντο της ομάδας του, αφήνοντας τον Απόλλωνα στους 25 βαθμούς (μόλις 3 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη).

Απολαυστικό και ισορροπημένο ήταν το α’ μέρος στη Ριζούπολη με τον Πανιώνιο όμως να είναι πιο εύστοχος και να έχει το προβάδισμα. Ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε καλύτερα και αφού προειδοποίησε με δοκάρι του Μίνγκα στο 4′ κατάφερε να προηγηθεί στο 16′ με τον Αμπρόουζ. Οι κυανέρυθροι όμως είχαν απάντηση και μάλιστα διπλή, ανατρέποντας το αποτέλεσμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντουνης, που μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έδωσε μία ασίστ και κέρδισε πέναλτι.

Ο έλληνας μεσοεπιθετικός στο 31′ σημάδεψε τον Κολοβό, αυτός άφησε έξυπνα για τον Λάζνικ, που με ωραίο σκαφτό πλασέ ισοφάρισε, ενώ στο 37′ ανατράπηκε από τον Κανακούδη (τραβηγμένη απόφαση) για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα δικά του ο αυστριακός απο τη βούλα. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, αλλά είχαν και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Αμπροουζ στο 44′.

Το ματς στην επανάληψη έγινε πολύ νευρικό με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά λάθη από τους 22 ποδοσφαιριστές. Ο Απόλλων Σμύρνης, που έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή Αμπάρκιολη (διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Φαρινόλα, αλλά και τη μη υπόδειξη κόκκινης κάρτας σε εκτός φάσης μαρκάρισμα του Μητρόπουλου), είχε την πρωτοβουλία, αλλά οι κυανέρυθροι είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους.

Η ομάδα του Σάντσες πίεζε, αλλά χρειάστηκε 33 λεπτά στο β’ μέρος για να απειλήσει πραγματικά. Ο Παντελιάδης σέντραρε, ο Πετρόπουλος έκανε την κεφαλιά και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, αλλά ο Ανέστης με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το προβάδισμα στο 78′. Οι κυανέρυθροι αμύνονταν με όλες τους τις δυνάμεις, στο 89′ γλίτωσαν από παραλίγο αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου και τελικά κράτησαν το πολύτιμο τρίποντο, που τους απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη.

Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (42’ Φαρινόλα), Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Άμπροουζ (75’ Σόντερμπεργκ), Κανακούδης (46’ Τσιλιγκίρης), Παντελιάδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Πετρόπουλος, Ντάλμπεργκ

Πανιώνιος (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Ντούνης (90+3′ Πάνος), Λαμπρόπουλος, Γιάννου, Κολοβός, Παντίδος, Μητρόπουλος, Λάζνικ (85’ Ζαχαράκης)

Σχετικά άρθρα