Αναστόπουλος: Αφιερωμένη στον Τσακίρη

Ο Πανιώνιος επικράτησε του Απόλλωνα στην Ριζούπολη, με τον προπονητή των καυνέρυθρων, Νίκο Αναστόπουλο, να αφιερώνει το διπλό στον Κωνσταντίνο Τσακίρη, να εκφράζει την ικανοποίηση του από την εμφάνιση των παικτών του, να αναφέρεται στην φάση του πέναλτι, αλλά και στην συμπεριφορά του Βελλή."Ηταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη όσον αφορά το βαθμολογικό κομμάτι. Αυτό το θέμα με τα πλάγια άουτ μας δυσκόλεψε, αλλά μπορέσαμε και το αντιμετωπίσαμε.

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο 15λεπτο μέχρι τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ δεν ήμασταν καλοί. Από εκεί και πέρα και μετά την ισοφάριση πατούσαμε καλύτερα.

Το πρόβλημά μας ήταν ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα. Οι βαθμοί αυτοί είναι πολύ σημαντικοί και βάζουν τις βάσεις. Ωστόσο, δε σημαίνει ότι τελείωσαν όλα.

Είναι λυπηρό ο Πανιώνιος όπως και ο Απόλλων να έχουν στόχο την παραμονή. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που κανονικά έχει υψηλούς στόχους αλλά λόγω συγκυριών δεν μπορεί να ακολουθήσει σε αυτό το επίπεδο.

Να πω ένα μπράβο στους παίκτες και στον κόσμου που ήταν μαζί μας.

Τη νίκη αυτή την αφιερώνουμε στον Κωνσταντίνο Τσακίρη, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον Πανιώνιο και θα τον θέλουμε κοντά μας, όπως και τα παιδιά που έκαναν την Πανιώνια Κίνηση μεταξύ των οποίων οι Σκούρας και Ζαμάνης.

Τη νίκη δεν μπορεί να την πάρει μόνο ένας, όλοι προσφέρουν ανάλογα με το πόστο που έχουν. Εμείς συνεχίζουμε. Σήμερα είμαστε χαρούμενοι αλλά από Δευτέρα θα έχουμε δουλειά", είπε αρχικά ο προπονητής του Πανιωνίου.

-Δυσκολεύτηκε στα πρώτα λεπτά ο Πανιώνιος. Μήπως θα ήταν καλύτερα να έπαιζε περισσότερο με την μπάλα χαμηλά;
"Προσπαθούσαμε να βάλουμε την μπάλα κάτω. Δε μου αρέσει να σηκώνουμε την μπάλα αλλά καμιά φορά αναγκάζεσαι λόγω της πίεσης που σου ασκεί ο αντίπαλος. Εμένα μου αρέσει ο Πανιώνιος γιατί έχει γρήγορους παίκτες".

-Το ντεμπούτο σας στον Πλατανιά έγινε στη Ριζούπολη, το ίδιο και αυτό με τον Πανιώνιο.
"Μου πάει".

-Ηταν ιδιαίτερο για σας ότι επιστρέψατε στον Πανιώνιο;
"Δεν το συζητάμε. Από την αρχή, από την έλευσή μου στον Πανιώνιο ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Από εδώ ξεκίνησα, εδώ έκανα καριέρα και οι συγκυρίες δεν είχαν τύχει να γυρίσω στην ομάδα.

Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που αγαπώ και από εδώ ξεκίνησα. Είχα υποχρέωση σε μία δύσκολη στιγμή να γυρίσω. Μπορεί να έχουμε μείνει λίγοι αλλά υπάρχουν και ρομαντικοί στο ποδόσφαιρο".

-Πιο δύσκολο ήταν το σημερινό παιχνίδι ή αυτό που είχατε δώσει όταν ήσασταν προπονητής του Πλατανιά;
"Σήμερα. Είχαμε πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πολύ καλύτερος ο σημερινός Απόλλων. Δεν έχει καμία σχέση η ομάδα με αυτή του πρώτου γύρου.

Γι’ αυτό και η νίκη παίρνει μεγαλύτερη αξία. Τώρα μπορέσαμε να μεταφέρουμε το πρόβλημα στον Απόλλωνα".

-Είπατε πριν ότι υπάρχει πέναλτι. Επομένως, θεωρείτε ότι λανθασμένα διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι;
"Στην Ελλάδα είναι πάγια τακτική. Λυπάμαι για τον κ. Βελλή. Πήγα να περάσω και άρχισε να μιλάει άσχημα. Καταλαβαίνω, αλλά υπάρχουν και όρια. Στο ποδόσφαιρο εγώ δεν είμαι περαστικός.

Είναι πάγια τακτική όταν μία ομάδα χάνει να διαμαρτύρεται. Ηταν πέναλτι, τον έσπρωξε".

Σχετικά άρθρα