Μπράμος: Μήτσος, ο καλύτερος συμπαίκτης

Ως τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ στην καριέρα του, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, σε δηλώσεις του στον ισπανικό Τύπο ο Μάικ Μπράμος, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί τιμή του να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Φεύγοντας από τη Γκραν Κανάρια για τον Παναθηναϊκό, έχεις κατακτήσει τρεις τίτλους στην Ελλάδα. Περίμενες τέτοιες επιτυχίες;
«Όταν πας σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, πάντα έχεις στόχο να πάρεις τίτλους. Είχαμε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και χρειαζόμασταν χρόνο για να αποκτήσουμε στοιχειώδη χημεία. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου πέρσι αρχίσαμε να παίζουμε καλά και πήραμε το πρωτάθλημα με 3-0 απέναντι στον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως αυτά τα τρία παιχνίδια ήταν τα καλύτερά μας στη σεζόν. Δεν περίμενα τόσο γρήγορα να πάρουμε τίτλους, αλλά δουλέψαμε σκληρά και νομίζω πως τους αξίζαμε».

-Πέρσι φτάσατε πολύ κοντά στο Final Four. Είναι φέτος αυτός ο βασικός σας στόχος;
«Είναι ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού, γιατί από τη στιγμή που το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έπεσε, κάθε χρόνο παίζουμε στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη διοργάνωση, όλες οι ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό κάθε μέρα για να κερδίζεις».

-Είναι ο Διαμαντίδης ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ;
«Σίγουρα. Είναι ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχα στην καριέρα μου. Μπορεί να κάνει τόσα πράγματα στο παρκέ, που πάντα με εντυπωσιάζει. Είναι εξαιρετικός πασέρ, σπουδαίος σκόρερ, αλλά και καλός αμυντικός. Παράλληλα είναι ένας πολύ ταπεινός άνθρωπος, που το μόνο που τον νοιάζει είναι να κερδίζει. Παίζει πάντα για το καλό της ομάδας και ποτέ για τα στατιστικά του».

-Είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού τόσο θορυβώδης κι εντυπωσιακός όσο τον βλέπουμε από μακριά;
«Οι Έλληνες οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι και αυτοί του Παναθηναϊκού πάνω από όλους. Δημιουργούν πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα και κάνουν πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να μας κερδίσει στην έδρα μας. Μας δίνουν πολύ δύναμη κι ενέργεια όποτε παίζουμε στο ΟΑΚΑ».

-Έχεις εντοπίσει διαφορές με τον κόσμο της Γκραν Κανάρια;
«Και ο κόσμος της Γκραν Κανάρια κάνει φασαρία και δημιουργεί ατμόσφαιρα που βοηθά την ομάδα. Η διαφορά είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει πολύ περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, καθώς συνήθως στο γήπεδο βρίσκονται 12-15 χιλιάδες φίλαθλοι».

-Τι θυμάσαι από τη Γκραν Κανάρια;
«Ο κόσμος ήταν πάντα καλός απέναντί μου. Είχαμε εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια και η ομάδα ήταν σαν δεύτερη οικογένεια για μένα. Έκανα καλούς φίλους τους οποίους κρατώ μέχρι σήμερα. Η εμπειρία μου από εκεί ήταν πολύ θετική και με βοήθησε να εξελιχθώ σαν παίκτης».

-Σε ποιους τομείς έχεις εξελιχθεί πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό;
«Η μεγαλύτερη διαφορά έχει να κάνει με το ρόλο μου στην ομάδα. Όταν είσαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, πρέπει να ανταποκριθείς σε έναν συγκεκριμένο ρόλο για να έχεις χρόνο συμμετοχής. Εγώ προσπαθώ να δίνω ενέργεια και να παίζω άμυνα. Παρότι είμαι 26 ετών, είμαι ακόμη από τους νεότερους στην ομάδα».

-Η Ελλάδα θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο στον όμιλο της Σεβίλλης. Θα προτιμούσες να παίξετε στο γήπεδο της Γκραν Κανάρια;
«Ναι, φυσικά. Όταν έμαθα πως θα πάμε στη Σεβίλλη απογοητεύτηκα λίγο γιατί ήθελα να πάμε στη Γκραν Κανάρια. Θα ήθελα πολύ να παίξω και πάλι στο γήπεδο που ξέρω και μπροστά στο κοινό που είχα αγωνιστεί στο παρελθόν».

-Το συμβόλαιό σου λήγει στο τέλος σεζόν. Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε στο ισπανικό πρωτάθλημα;
«Πράγματι, το συμβόλαιό μου λήγει, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και είναι τιμή μου να παίζω σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Επίσης είναι πολύ καλό ότι ζω στην Αθήνα. Όμως στο μπάσκετ ισχύει ο νόμος της αγοράς και πάντα υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής στην ACB. Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτομαι πολύ. Είμαι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις μου σε αυτό το κρίσιμο σημείο της σεζόν και θέλω να τα πάω καλά. Θα έχω χρόνο να σκεφτώ για το συμβόλαιό μου όταν τελειώσει η σεζόν».

Σχετικά άρθρα