Ινσαουράλδε: Σύντομα ο ΠΑΟΚ θα παλεύει για τίτλους

Ενθουσιασμένος για όσα έχει συν;αντήσει στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε, ο οποίος ψηφίστηκε MVP του αγώνα με την Μπενφίκα.Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση να έρθεις στον ΠΑΟΚ;
‘Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου η αλήθεια είναι. Ο ΠΑΟΚ δεν μου ήταν άγνωστος σύλλογος και η πρόταση μου έγινε σε μια στιγμή που το μυαλό μου ήταν να αποχωρήσω από τη Σπαρτάκ. Ο ΠΑΟΚ μου πρόσφερε όλα όσα ήθελα για να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο και σε αγωνιστικούς ρυθμούς’.
Η συμφωνία κάνει λόγο για 6μηνο δανεισμό. Βλέπεις τη σχέση σου με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει παραπέρα;
‘Θα το ήθελα, αλλά δεν επιτρέπω στο μυαλό μου να είναι εκεί. Πρέπει να αποδείξω στους ανθρώπους της ομάδας ότι είμαι χρήσιμος για τον ΠΑΟΚ, πρέπει οι φίλαθλοι να αισθανθούν εμπιστοσύνη και φυσικά ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου να είναι ικανοποιημένοι. Θεωρώ ότι αν συμβούν όλα αυτά θα έχουμε μέλλον’.
Εσύ προσωπικά πως είδες το πρώτο διάστημα παραμονής σου στη Θεσσαλονίκη;
‘Είμαι ενθουσιασμένος από την πόλη και το σύλλογο και το λέω ειλικρινά. Η οργάνωση του ΠΑΟΚ είναι σε υψηλό επίπεδο, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας δουλεύει απερίσπαστος και η στήριξη από τον κόσμο είναι μοναδική. Φυσικά η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις που έχω επισκεφθεί και επιτέλους ζω σε ένα κλίμα μακριά από τα χιόνια της Μόσχας (γέλια)!’.
Είσαι «φρέσκος» στην ομάδα, αλλά θα μπορούσες να δώσεις μια εξήγηση γιατί, ενώ ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε τον χειμώνα, έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του στο πρωτάθλημα;
‘Είναι όντως νωρίς για μένα να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Εγώ ήρθα εδώ και βρήκα ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου και αυτούς που βρίσκονταν στην ομάδα και τους καινούριους που ήρθαν. Ίσως χρειαζόμαστε χρόνο να βρεθούμε, αλλά ο χρόνος στο ποδόσφαιρο είναι αμείλικτος και θα πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε,σας διαβεβαιώ γι΄αυτό’.
Πρόλαβες να ζήσεις μέχρι και επίσκεψη των οπαδών… Τι αποκόμισες από αυτή;
‘Πρέπει να ξέρετε ότι στην Αργεντινή αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και μπορώ να πω ότι με εξέπληξε θετικά το επίπεδο των μηνυμάτων που μας έστειλαν οι οπαδοί μας. Δεν διαφωνεί κανείς μας ότι πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση και την αποτελεσματικότητά μας! Έχω καταλάβει ότι η σχέση του κόσμου του ΠΑΟΚ με την ομάδα είναι πιο στενή απ’ το κανονικό κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά μ΄αρέσει. Τώρα απομένει να τους δώσουμε τις ευκαιρίες να πανηγυρίσουν!’.
Είναι αυτονόητο να σου ζητάνε όλοι μια σύγκριση Τούμπας και Λα Μπομπονέρα!
‘Είναι ευλογία να αγωνίζεσαι σε τέτοια γήπεδα. Τουλάχιστον για εμάς τους Αργεντινούς, η καυτή ατμόσφαιρα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλό ματς. Η Τούμπα είναι ένα εκπληκτικό και ιστορικό γήπεδο και δεν την έμαθα τώρα. Η ατμόσφαιρα είναι καυτή’.
Έχει πάντα ενδιαφέρον η οπτική ενός νεοφερμένου για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόλαβες να σχηματίσεις γνώμη;
‘Ήξερα κάποια πράγματα, από φίλους που αγωνίστηκαν εδώ. Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει ένα καλύτερο επίπεδο απ΄αυτό που πιστεύει κάποιος στο εξωτερικό. Υπάρχουν δουλεμένες ομάδες και καλοί παίκτες, ένα καλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η πρώτη μου άποψη… Και φυσικά θεωρώ ότι ο σημερινός ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες που ίσως δεν τις έβγαλε ακόμη στο γήπεδο γιατί πρόκειται για μια νέα ομάδα, με πολλές προσθήκες, μια ομάδα που χτίζεται. Αλλά η παρουσία του κυρίου Σαββίδη δίνει τις εγγυήσεις ότι σύντομα ο ΠΑΟΚ θα παλεύει επί ίσοις όροις για όλους τους τίτλους στην Ελλάδα’.

Σχετικά άρθρα