Καθάρισαν για τον πρόεδρο!

Ο Λαζαρίδης άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό και ο Βαγγέλης Νάστος σφράγισε τη νίκη του Ατρομήτου στις καθυστερήσεις επί της Ξάνθης με 2-0 στο Περιστέρι, στον απόηχο της σύλληψης και της προφυλάκισης του προέδρου της κυανόλευκης ομάδας.Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ξάνθης, που σε καμία περίπτωση δεν απείλησε τους Περιστεριώτες.

Ετσι, οι κυανόλευκοι ανέβηκαν προσωρινά στην 2η θέση, με ένα ματς παραπάνω (σ.σ. ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στις 19:30 με τον Πανθρακικό), ενώ οι ακρίτες είναι στην 13η θέση και θεωρητικά ανησυχούν ακόμα…

Από το 30′ μέχρι το 35′ ο Ατρόμητος κατάφερε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στην πρώτη ο Κυριακίδης ήταν εκείνος που έσωσε την Ξάνθη. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά ο Ναπολεόνι ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι σούταρε και έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

Το κόρνερ εκτέλεσε εξαιρετικά ο Ούμπιδες, ο Φυτανίδης πήρε την κεφαλιά, με τον Κυριακίδη να διώχνει και πάλι εντυπωσιακά. Οι συμπαίκτες του ωστόσο αδράνησαν και ο Λαζαρίδης από κοντά πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε ανοίγοντας το σκορ για τον Ατρόμητο στο 34ο λεπτό.

Παρά το τέρμα που πέτυχε ο Ατρόμητος παρέμεινε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισε να πιέζει. Το επιθετικό του πλάνο δεν άλλαξε με την ομάδα του Παράσχου να συνεχίζει να πιέζει από τα πλάγια. Μάλιστα, στο 43′ ο Καραμάνος έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά ο επιθετικός του Ατρόμητου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.  

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς ήταν παρόμοια, ενώ να σημειωθεί ότι στο μεταξύ άρχισε να πέφτει καταρρακτώδης βροχή. Ο Ατρόμητος ήταν ο κυρίαρχος του αγωνιστικού χώρου, την ώρα που η Ξάνθη αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά, έστω κι αν βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ωραίες συνεργασίες και δημιούργησαν τουλάχιστον τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Γιαννούλη (52′), Ούμπιντες (57′) και Καραμάνο (64′). Η ώρα κυλούσε η Ξάνθη δεν αντιδρούσε και έτσι ο Ατρόμητος πέτυχε και δεύτερο γκολ στο πρώτο λεπτό τω καθυστερήσεων μετά από ωραίο συνδυασμό των Μπρίτο (δημιουργός) και Νάστος (εκτελεστής).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος (66′ Μπρίτο), Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος (92′ Φάμπιο), Ναπολεόνι (84′ Μπάλλας).

ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης (65′ Σουάρες), Γούτας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Τριάδης (55′ Μαρίν), Μάνταλος, Ράνος (70′ Σολάρι), Κάλβο, Ντε Γκουμζαν.

Σχετικά άρθρα