Ο καιρός τη Δευτέρα (24/2)

Σχεδόν σε όλη τη χώρα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα δυτικά και βόρεια θα ασθενήσουν. Βοριάδες 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.Αττική
Νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά από το μεσημέρι 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά στα γύρω ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιόνια. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες
Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, από τα δυτικά βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νοτιά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικά άρθρα