Τρούφες σοκολάτας με πορτοκάλι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό γλυκόπικρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένο (περίπου 3 φλιτζάνια)</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού, όπως Cointreau ή Grand Marnier</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι μικρό</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Τοποθετήστε ένα μέτριο τηγάνι και γέμισαν με περίπου 1 ίντσα του νερού σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοβράζει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μέσο μπολ από γυαλί ή μέταλλο και να ρυθμίσετε το μπολ πάνω (μπέν μαρί) το νερό που σιγοβράζει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα είναι ομαλή και λιωμένο, περίπου 8 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφαιρέστε το μείγμα της σοκολάτας από τη φωτιά, προσθέτουμε μαρμελάδα, λικέρ, και το ξύσμα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε σε ένα πιάτο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Το βάζουμε στο ψυγείο, περίπου 2 έως 2 1/2 ώρες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις γίνει το μείγμα στερεό, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνεται το μείγμα και κάνετε μπάλες μικρές.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας για να δημιουργήσετε ομαλές τρούφες γύρο, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ganache.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετείτε τη  σκόνη κακάο σε ένα ρηχό πιάτο και τρούφες ρολό στη σκόνη στο παλτό, τινάζοντας ότι περισσεύει. Βάζετε στο ψυγείο.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα