Πατατοσαλάτα με σπανάκι και τυριά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: medium;">καλό θαλασσινό αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας κάππαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό πατάτες καλά πλυμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">250  ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Λαχταριστή πατατοσαλάτα με απλά υλικά για όλη την οικογένεια Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 με 30 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις ελέγχουμε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Προσέξτε, όμως, να μην παραβράσουν και «τραβήξουν» νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε, και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις σπάμε με το πιρούνι, δεν τις πολτοποιούμε και ταυτόχρονα ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Συγχρόνως σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κάππαρη, το σπανάκι, τα αγγουράκια τουρσί, μουστάρδα, μαγιονέζα και τελευταία τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το κόλιανδρο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε, αλλά όχι πολύ, για να μην λιώσουν οι πατάτες και τα μυρωδικά, και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα