Μπόγρης: Ελάτε και στο μπάσκετ…

Για τη νίκη στην Ελευσίνα, την 4η θέση αλλά και την προσπάθεια που κάνει ο Μπάνε Πρέλεβιτς στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιώργος Μπόγρης.Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά"

Για την προσπάθεια του Πρέλεβιτς: “Είναι μεγάλη, ανέλαβε σοβαρές ευθύνες, βάζει την υπογραφή του, όταν κανείς άλλος δεν θα το έκανε. Τον στηρίζουμε, προσπαθεί και καλή ομάδα να φτιάξει και τα χρέη να πληρώσει. Κάλεσε τον κόσμο, το αξίζει όμως και η ομάδα. Λέμε και μεταξύ μας  …ρε γαμώτο γιατί δεν έρχονται! Πάνε στο ποδόσφαιρο που κοντεύει με τόσο μπάτζετ να βγει τέταρτο ενώ εμείς με ελάχιστα κι αν δεν είχαμε κόντρα διαιτησία με Πανιώνιο και Ολυμπιακό θα είμασταν δεύτεροι! Ελπίζω να εκτιμήσει ο κόσμος την προσπάθεια του Μπάνε. Είναι κρίμα η αχαριστία στον άνθρωπο που έδωσε τόσα ως παίκτης και ως πρόεδρος. Θα μπορούσε να μην ασχολείται αλλά πασχίζει αντιμετωπίζοντας και τον κίνδυνο της φυλακής”.

Για τη νίκη στην Ελευσίνα: “Κερδίσαμε πιο εύκολα από ότι περιμέναμε γιατί η αντίπαλός μας δεν έπαιξε όπως θα έκανε μία ομάδα που κινδυνεύει… Πήραμε από την αρχή ένα προβάδισμα, αυτοί έκαναν πολλά λάθη, είχαν άστοχα σουτ, εμείς τρέξαμε, βγάλαμε εύκολα καλάθια έτσι, αλλά είχαμε γενικά και σωστές συνεργασίες που αποτυπώνονται αριθμητικά και με τις 24 ασίστ. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να το τελειώσουμε και από το πρώτο ημίχρονο με μεγαλύτερη διαφορά αλλά δεν το κάναμε γιατί είχαμε κάποιες βιαστικές ενέργειες. Στην 3η περίοδο ωστόσο “πατήσαμε γκάζι” και δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο. Ήταν μία επαγγελματική νίκη κι έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες καλές εμφανίσεις. Με τον Ολυμπιακό παλέψαμε πολύ, ίσως κάποιες ατυχίες, κάποιες κακές επιλογές και διαιτητικά λάθη μας στέρησαν τη νίκη, αλλά συνεχίζουμε δυνατά. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή και προσπαθούμε πλέον να συλλέξουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την 4η θέση και μαθηματικά. Και μετά βλέπουμε”.

Για το σύνολο του ΠΑΟΚ: “Θεωρώ ότι παίζαμε το ίδιο καλό μπάσκετ από την αρχή της χρονιάς. Απλά έχουμε μικρό ροτέϊσον και είχαμε και τις υποχρεώσεις της Ευρώπης μέχρι τις γιορτές. Τώρα χωρίς αυτές παίζουμε με περισσότερη ενέργεια, παίζουμε καλύτερα στην άμυνα, έχουμε πιο καθαρό μυαλό στην επίθεση, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε”. Κι όσο για την συνέχεια είναι κατηγορηματικός: “Θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια, θέλουμε νίκες στην έδρα μας και αν καταφέρουμε να κάνουμε μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορούμε να αποκτήσουμε και πλεονέκτημα για την 3η θέση έναντι του Πανιωνίου. Θα είναι μία νίκη εκτός προγράμματος και ότι περισσότερο συλλέξουμε είναι προς όφελός μας. Εξ άλλου εκτός έδρας το μόνο δύσκολο παιχνίδι είναι στη Νέα Σμύρνη κι έχουμε δείξει και στην Ευρώπη ότι τα σημαντικά και δύσκολα ματς μπορούμε να τα χτυπήσουμε. Οι ήττες που κάναμε ήταν οι …χαζές, σε έδρες που δεν τις υπολογίσαμε γιατί περιμέναμε να κερδίσουμε αλλά μας κοίμισαν… Πιστεύω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε με νίκη και επί του Πανιωνίου”!

Για Χαραλαμπίδη: “Ήταν πολύ σημαντικό ότι σκόραρε 19π., ήταν πολύ χρήσιμοι, εμείς τον έχουμε ηγέτη μας και στα δύσκολα αυτόν ψάχνουμε να βρούμε. Είναι σημαντικό που ξεπέρασε και μία κοιλιά που φάνηκε και σε άσχημα αποτελέσματά μας. Βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό και παίζει το ίδιο καλά όπως στην αρχή της σαιζόν. Γενικά όμως είμαστε μία ομάδα με πολλούς ικανούς παίκτες να σκοράρουν, έχουμε πάντα 4-5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αν δεν πάω εγώ καλά ή ο Τσαϊρέλης, υπάρχει κάποιος άλλος για να καλύψει το κενό. Έχουμε βρει ο καθένας το ρόλο του και είναι το πιο δύσκολο που έχει πετύχει ο κόουτ”.

Για DJ Cooper: “Έκανε πολλά και στην Ελευσίνα, βοήθησε και στα ριμπάουντ, λειτουργεί την ομάδα, αν ήταν λίγο πιο ψηλός δεν θα έπαιζε μπάσκετ αλλά θα ήταν “κουόρτερμπακ” και θα τον είχαν “κλέψει” οι ομάδες του “αμερικάνικου φούτμπολ”! Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε συμπαίκτη μας, δεν ήταν τυχαίο το ότι αναδείχθηκε MVP του πρώτου γύρου και νομίζω ότι ο τίτλος αυτός πρέπει να βγαίνει όχι με ranking αλλά με ψηφοφορία μεταξύ αντιπάλων προπονητών και δημοσιογράφων".

Σχετικά άρθρα