Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε φορολογική αμνηστία σε "αμαρτωλές" ΜΚΟ
Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε φορολογική αμνηστία σε "αμαρτωλές" ΜΚΟ thumbnail

Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε φορολογική αμνηστία σε "αμαρτωλές" ΜΚΟ

Φορολογική αμνηστία σε «αμαρτωλές» ΜΚΟ έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνση Παπανδρέου, καθώς με μια φωτογραφική διάταξη έδινε τη δυνατότητα διαγραφής βεβαιωμένων προστίμων, με  μια απλή δήλωση εκ μέρους της οργάνωσης.


Η φωτογραφική αυτή διάταξη υιοθετήθηκε λίγο καιρό αφότου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παρέδιδε το πόρισμα, που καταγράφει την αμαρτωλή δράση των ΜΚΟ και ενώ την ίδια περίοδο στη χώρα λαμβάνονταν σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.


Η διάταξη έχει ως εξής (ψηφίστηκε στις 31 Μαρτίου 2011):


«Πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/ 1992), φόροι, τέλη, εισφορές, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που έχουν καταλογιστεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές σε βάρος σωματείων που επιδιώκουν αποκλειστικά πολιτιστικούς σκοπούς λόγω αμφισβήτησης του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα, διαγράφονται με απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένα και τυχόν εκκρεμείς δίκες καταργούνται, εφόσον:


α) υποβληθεί αίτηση προς την αρμόδια για τη διαγραφή Δ.Ο.Υ. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου αυτού,


β) οι πολιτιστικοί σκοποί αποδεικνύονται από το εγκεκριμένο καταστατικό του σωματείου και


γ) το σωματείο έχει ορισθεί ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α΄), της περίπτωσης δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 2238/1994, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού σε εκτέλεση των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α')».
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X