Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Έντονοι πόνοι στους μυς, κόπωση, διαταραχές ύπνου. Τι μπορεί να κρύβουν;
Έντονοι πόνοι στους μυς, κόπωση, διαταραχές ύπνου. Τι μπορεί να κρύβουν; thumbnail

Έντονοι πόνοι στους μυς, κόπωση, διαταραχές ύπνου. Τι μπορεί να κρύβουν;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Τον τελευταίο καιρό έχω έντονους πόνους στους μυς αλλά και διαταραχές στον ύπνο. Μου είπαν ότι μπορεί να έχω ινομυαλγία. Παρακαλώ πείτε μου τι είναι και τι πρέπει να κάνω.


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο πόνος στους μυς, τους τένοντες και τους συνδέσμους, το αίσθημα κόπωσης και η διαταραχή του ύπνου αποτελούν τα κυριότερα συμπτώματα της ινομυαλγίας, η οποία πλήττει τέσσερις  φορές περισ­σότερο τις γυναίκες απ' ό,τι τους άντρες. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η ενόχλη­ση μπορεί είτε να είναι εντονότερη νω- ρίς το πρωί είτε να χειροτερεύει καθώς προχωρά η μέρα και μπορεί να αφορά ένα μέρος του σώματος ή διάφορες περιοχές, όπως τα άκρα, τον αυχένα ή την πλάτη.Η θεραπεία
Στην αγορά κυκλοφορούν φάρμακα που κυκλοφορούν που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πόνου. Ο γιατρός σας λοιπόν μπορεί να σας προτείνει κάποια φαρμακευτική αγωγή για να βοηθηθείτε.

Μέτρα που ανακουφίζουν τον πόνο
• Σύμφωνα με έρευνες, η αερόβια άσκηση βελτιώ­νει τη φυσική κατάσταση και μειώνει τον πόνο και την κόπωση.
• Το κολύμπι είναι επίσης μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης για την ινομυαλγία.
• Θεραπείες όπως το μασάζ, ο βελονισμός, η φυ­σιοθεραπεία και ο χειρισμός από ένα χειροπρακτικό ή οστεοπαθητικό ειδικό μπορούν να καταπραΰνουν τον πόνο. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X