Κάρικ: Υπέροχο να παίζεις στον Πειραιά

Ο Μάικλ Κάρικ όχι μόνο δεν επηρεάζεται από την ατμόσφαιρα που περιμένει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη, αλλά δηλώνει πως λατρεύει να παίζει σε τέτοιες συνθήκες.Η συνέντευξή του στο κανάλι της Μαν. Γιουνάιτεντ:

-Βραδιές Champions League. Κάτι ιδιαίτερο για τους θεατές και εμάς, τους ανθρώπους του Τύπου. Τι σημαίνει για σένα όταν παρατάσσεσαι στη μέση του γηπέδου μαζί με τους συμπαίκτες σου, ακούγεται η μουσική και ξέρεις ότι σε περιμένει μια σπουδαία βραδιά;
«Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, πιστεύω. Δεν θεωρώ ποτέ κάτι ως δεδομένο. Έπαιξα μερικά χρόνια χωρίς καν να πλησιάσω στο ενδεχόμενο να συμμετάσχω στο Champions League στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας μου. Το γεγονός ότι έχω τώρα αυτή την ευκαιρία είναι κάτι που εκτιμώ. Έχουμε ζήσει φανταστικές βραδιές, κορυφαίες βραδιές και ευελπιστώ ότι μας αναμένουν και άλλες».

-Μιλήσαμε για σημαντικές βραδιές. Υποθέτω ότι αυτή που σου έρχεται στο μυαλό, με σένα κιόλας να σκοράρεις, είναι με τη Ρόμα. Μια εξαιρετική βραδιά, σωστά; Δείχνει τι μπορεί να συμβεί στο Champions League.
«Ναι, ήταν εκπληκτικό. Ήταν η πρώτη μου χρονιά. Έτσι είναι τα πράγματα! Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά που θα θυμάμαι. Όλα πήγαν άψογα. Ξέρεις, είχαμε στο παρελθόν κάποιες εξαιρετικές βραδιές. Έχουμε αντιμετωπίσει τους κορυφαίους συλλόγους, δεν μπορείς να θεωρείς τίποτα δεδομένο. Είναι μια ιδιαίτερη περίσταση. Είναι μια μεγάλη δοκιμασία, προφανώς, διότι παίζεις εναντίον των καλύτερων. Είναι κάτι που απολαμβάνουμε».

-Σχολιάζαμε τις προάλλες για τον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα που τα πάει πολύ καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα, με σαφή διαφορά από όλους του άλλους. Όταν ετοιμάζεστε για έναν αγώνα, μελετάς στατιστικά, τη φόρμα της ομάδας κλπ., αυτά δηλαδή που κάνουμε εμείς όταν σχολιάζουμε αγώνες ή απλά συγκεντρώνεστε στο δικό σας παιχνίδι και όχι στην άλλη ομάδα;
«Δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με όλα αυτά. Μόνο βλέπω σε τι πράγμα είναι καλοί, ποιες είναι οι ενδεχόμενες αδυναμίες τους και πώς θα παίξουμε εμείς. Δεν πάω πολύ παραπέρα από αυτό, να είμαι ειλικρινής. Αυτή είναι η δουλειά μας και έτσι συγκεντρωνόμαστε. Και όταν προετοιμαστούμε και γνωρίζουμε πώς θα παίξουμε, συγκεντρωνόμαστε στα 1-2 τελευταία παιχνίδια».

-Ξέρω ότι δεν χωράνε προβλέψεις στο ποδόσφαιρο, αλλά υποθέτω ότι αν υπάρχει κάτι που σίγουρα γνωρίζεις ότι θα αντιμετωπίσεις όταν βγεις στο γήπεδο, είναι μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει στη διοργάνωση και ιδίως στην Ελλάδα.
«Ναι, τους λατρεύω. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, είναι υπέροχο να παίζεις εκεί. Είχαμε πάει στη Μπεσίκτας πριν από μερικά χρόνια, μικρό γήπεδο, αλλά ζητωκραύγαζαν τους παίκτες. Οι κερκίδες γεμάτες κόσμο, όλοι στα ασπρόμαυρα. Για έναν παίκτη, είναι φανταστικό να παίζει σε τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι τελείως διαφορετικό από όσα ισχύουν εδώ. Και μετά πήγαμε στη Γαλατάσαραϊ, πέρσι και πρόπερσι… Αυτό είναι το είδος της ατμόσφαιρας που δημιουργείται στο Champions League και λατρεύουμε να παίζουμε σε τέτοιες συνθήκες».

Σχετικά άρθρα