ΠΑΟΚ: Μνήμες Γενεύης και 1992 στην εκδήλωση των παλαιμάχων

Αφιερωμένη στο ξεκίνημα της χρυσής δεκαετία του 1990 και πιο συγκεκριμένα στους δύο πρώτους τίτλους που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, στο Κύπελλο Κυπελλούχων του 1991 στη Γενεύη, αλλά και στο πρωτάθλημα Ελλάδας του 1992, ήταν η ετήσια εκδήλωση των παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Les Lazaristes του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ Απόστολου Αλεξόπουλου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Νίκος Σταυρόπουλος (που ως πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ήταν και αμφιτρύωνας της εκδήλωσης), ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης, ως βασικοί πρωταγωνιστές στις δύο αυτές σημαντικές επιτυχίες του ΠΑΟΚ, μαζί βεβαίως με τον τότε πρόεδρο Νίκο Βεζυρτζή και όλα τα στελέχη εκείνων των ομάδων του ΠΑΟΚ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

"Είναι τεράστια η χαρά που έχουμε εδώ πρωταγωνιστές άλλων εποχών και ανθρώπους που μας βοήθησαν και μας έδωσαν το ερέθισμα να συνεχίσουμε την ιστορία τους και να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε με την ομάδα.

Εχουμε στην εκδήλωση και τα νέα παιδιά, τους αθλητές της πρώτης ομάδας, για να μαθαίνουν την ιστορία και για να πονούν την ασπρόμαυρη φανέλα όπως πρέπει", είπε αρχικά ο Νίκος Σταρόπουλος κι αφού εξήγησε ότι θα βραβευτούν οι ομάδες που πήραν τον Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1991 και το Πρωτάθλημα Ελλάδας του 1992, αναφέρθηκε στις δύο προσπάθειες συλλογής οπτικού και όχι μόνο υλικού για την ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ:

"Εχουμε συγκεντρώσει ένα πολύ εντυπωσιακό για να δημιουργήσουμε το λεύκωμα, που θα είναι ένας θησαυρός.

Με πολλές και ανέκδοτες φωτογραφίες, ενώ αποφασίσαμε να κάνουμε το μουσείο του μπάσκετ μας στο "Παλατάκι" και αφού κάναμε την αρχή με τα επτά τρόπαια που μπήκαν σε ειδικό χώρο, θα συνεχίσουμε με διάφορα αντικείμενα, τα οποία είναι καλύτερο να εκτεθούν για να βλέπει ο κόσμος, παρά να μείνουν κλειδωμένα σε ένα μπαούλο".

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, προτίμησε να κρατήσει ελεγχόμενη την συγκίνησή του από το παρελθόν και τόνισε πολύ χαρακτηριστικά:

"Πολλές φορές έχω εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου στον Νίκο Βεζυρυζή που με έφερε στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Εγώ δεν θέλω να δείχνω συναισθήματά μου γιατί θέλω να σκέφτομαι ψυχρά.

Μου αρέσει να σκέφτομαι το μέλλον και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μέλλον".

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι ομάδες που κατέκτησαν το Κύπελλο Κυπελλούχων της Ευρώπης το 1991 και το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992, ενώ ειδικές βραβεύσεις έγιναν για τον πρόεδρο εκείνων των ομάδων Νίκο Βεζυρτζή, τον γενικό αρχηγό Βασίλη Οικονομίδη και τον γιατρό Κώστα Σαμαρά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με σπάνιο υλικό από τον τελικό της Γενεύης, ενώ ο Τζον Κόρφας μίλησε από την Καλιφόρνια όπου βρίσκεται μέσω skype.

Στο κομμάτι του ΑΣ ΠΑΟΚ έπεσε και φέτος το φλουρί κατά την κοπή της πίττας του Συλλόγου των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα