Ατματσίδης: Η ΑΕΚ άλλαξε σελίδα

Για τη νέα τάξη πραγμάτων στην ΑΕΚ, τη μεγάλη καριέρα που έκανε κάτω από τα "κιτρινόμαυρα" γκολπόστ, αλλά και την απόφασή του να επιστρέψει σε δράση για λογαριασμό της Ομόνοιας, που παίζει σε τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου, μίλησε ο Ηλίας Ατματσίδης.Αναλυτικά η συνέντευξη στην εφημερίδα «Πατρίς»

Πρώτος σταθμός της καριέρας του ο Απόλλων Ακρινής, η ομάδα του χωριού του στην Κοζάνη:
«Ξεκίνησα ως επιθετικός στην ομάδα του χωριού μου τον Απόλλωνα Ακρινής στην Κοζάνη. Σε ένα παιχνίδι έλειπε ο τερματοφύλακας και λόγω ύψους με επέλεξε ο προπονητής και καθιερώθηκα».

Στην ΑΕΚ έζησε μεγάλες στιγμές. Ποια απόκρουση του όμως θεωρεί την καλύτερη της καριέρας του;
«Ήταν σε παιχνίδι με τον ΟΦΗ στη Ν. Φιλαδέλφεια την περίοδο 1997-1998. Ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο Αναστασίου, απέκρουσα και στη συνέχεια έκανε νέο σουτ ο Τσιαντάκης και απέκρουσα δεύτερη φορά».

Στο τέλος της καριέρας του πικράθηκε, καθώς όπως είπε ήθελε να «κρεμάσει» τα γάντια του στην ΑΕΚ, όμως οι τότε ιθύνοντες της ομάδας δεν του το επέτρεψαν…
«Εγώ ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ, αλλά κάποιοι δεν το ήθελαν… Και από τον ΠΑΟΚ σταμάτησα γιατί η διοίκηση θεώρησε ότι έτσι πρέπει».

Η απότομη απομάκρυνση του, του στοίχισε και αποφάσισε να μην πάει σε άλλη ομάδα επαγγελματικά, αλλά να βοηθήσει το χωριό του.
«Ήταν δύσκολα για μένα, όμως δεν ήθελα να πάω σε άλλη ομάδα επαγγελματικά. Αποφάσισα να βοηθήσω το χωριό μου».

Τι πιστεύει όμως ο Ηλίας Ατματσίδης για τη νέα εποχή που έχει περάσει η ΑΕΚ;
«Η ΑΕΚ έχει αλλάξει σελίδα. Στενοχωρήθηκα όταν υποβιβάστηκε, αλλά στο εξής θα μας δίνει μόνο χαρές».

Το όνειρο του νέου γηπέδου, όπως για όλους τους φίλους της ΑΕΚ, αποτελεί και όνειρο του έμπειρου τερματοφύλακα.
«Πιστεύω ότι το όνειρο του γηπέδου θα γίνει πραγματικότητα. Ο Μελισσανίδης είπε ότι θα γίνει σίγουρα και η ΑΕΚ θα επιστρέψει στο σπίτι της».

Για την Εθνική θεωρεί μεγάλη επιτυχία την παρουσία της σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις:
«Είναι πολύ σημαντικό που τα καταφέρνει και συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο Ηλίας Ατματσίδης δεν έχει σκεφτεί ακόμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του να ασχοληθεί με την προπονητική.
«Μέχρι τώρα δεν μου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά. Ποτέ όμως μην λες ποτέ, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Στην Ομόνοια υπογράμμισε ότι ήρθε για τον φίλο του τον Μανόλη Τζανακάκη για να βοηθήσει μόνο με την εμπειρία του ως τερματοφύλακας και όχι από άλλο πόστο.
«Δεν έχουμε συζητήσει για διοικητικό πόστο αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει. Ήρθα μόνο να βοηθήσω ως τερματοφύλακας με την εμπειρία μου κάνοντας το χατίρι στον φίλο μου Μάνο Τζανακάκη. Ξεκινάω δεύτερη καριέρα στο ποδόσφαιρο! Νέα αρχή στην Ομόνοια!».

Από το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου γνωρίζει πολύ καλά τον ΟΦΗ
«Για το τοπικό δεν ξέρω τίποτα παρά μόνο την Ομόνοια. Από το Ηράκλειο γνωρίζω πολύ καλά τον ΟΦΗ, η οποία είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες, έχει πολύ κόσμο και έχει βγάλει πολλά ταλέντα στην Κρήτη, ενώ έχει τροφοδοτήσει και με παίκτες την Εθνική. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί τώρα και ο Εργοτέλης και εύχομαι να συνεχίσει το ίδιο».

Σχετικά άρθρα