Η όγδοη απουσία του Σαλπιγγίδη

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 39 ματς στην Ευρώπη από τη στιγμή που επέστρεψε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός δε θα είναι στο ματς με την Μπενφίκα συνολικά θα είναι η όγδοη φορά που θα απουσιάσει από ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας. Ο Σαλπιγγίδης είχε ίωση αλλά όχι βαριάς μορφής. Με την ίδια ίωση έπαιξε ο Τζαβέλλας με Πανθρακικό, ήταν ο Μαντούρο στην αποστολή και ταξιδεύουν σήμερα.

Ο Σαλπιγγίδης παρουσίασε δέκατα, αποφασίστηκε να μην προπονηθεί την Δευτέρα για προληπτικούς λόγους, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για μισή ώρα και στη συνέχεια το όνομα του με απόφαση Στέφενς αφαιρέθηκε. Αυτή είναι μια συνέχεια που έχει να κάνει με μια δύσκολη περίοδο για τον Σαλπιγγίδη αφού αποδεικνύεται στην πράξη πως δεν είναι από τις βασικές επιλογές του Ολλανδού. Δείτε ανά σεζόν μετά το 2010 τις ευρωπαϊκές συμμετοχής του Σαλπιγγίδη.

2010-11:  Από τα δώδεκα ματς χάνει μόνο ένα. Σκόραρε ένα γκολ  αυτό με το οποίο ο ΠΑΟΚ σφράγισε την πρόκριση στους «32» κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επί κροατικού εδάφους.

2011-12: Από τους δώδεκα αγώνες ο Σαλπιγγίδης παίζει στα οκτώ. Τα τρία πρώτα τα χάνει λόγω τραυματισμού.  Πετυχαίνει τρία γκολ σε οκτώ παιχνίδια, με το πλέον σημαντικό αυτό κόντρα στην Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

2012-13: Ο ΠΑΟΚ δίνει μόλις τέσσερα παιχνίδια, με τον Σαλπιγγίδη να είναι στη μακρά λίστα απόντων από τη δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης στην Αυστρία.

2013-14: Απουσίασε μόνο από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Αλκμααρ, κόντρα στην οποία πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στην Ολλανδία.

Σχετικά άρθρα