Πράσινο ή μαύρο τσάι; Ποιο είναι το καλύτερο;

<div class="gmail_default"> </div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;">Το τσάι θεωρείται το πιο δημοφιλές ρόφημα και όχι άδικα αφού δεκάδες έρευνες από όλο τον κόσμο έχουν αποδείξει τα ευεργετικά οφέλη του  για την υγεία μας. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει κυριαρχήσει η πεποίθηση ότι το πράσινο τσάι είναι καλύτερο από το μαύρο. Είναι αλήθεια;</span></div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;"><br /></span></div>
<div class="gmail_default"> </div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;">ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ</span></div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;"><br /></span></div>
<div class="gmail_default">
<div class="gmail_default"><span style="font-size: medium;">Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο για εμφάνιση γαστρίτιδας</span></div>
<div class="gmail_default"><span style="font-size: medium;"><br /></span></div>
<div class="gmail_default"><span style="font-size: medium;">Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ΕGCG (Epigallocatechin Gallate), μια αντιοξειδωτική ουσία που θεωρείται ότι εμποδίζει την ανάπτυξη διαβήτη</span></div>
<div class="gmail_default"><span style="font-size: medium;"><br /></span></div>
<div class="gmail_default"><span style="font-size: medium;">Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την καύση λίπους, ενώ μειώνουν το λίπος της κοιλιάς.</span></div>
</div>
<div class="gmail_default"> </div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;">ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ</span></div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;">Έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε θειορουβικίνη και θειοφλαβίνες, που αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού στα μικρόβια.</span></div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;"><br /></span></div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;">Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, που μειώνουν τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερόλης μειώνοντας την πιθανότητα καρδιαγγειακών νοσημάτων.</span></div>
<div class="gmail_default"> </div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;">Καταστέλλει τη δράση και την παραγωγή οξέων από τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα, πλάκα και ουλίτιδα χάρη στη συνδυασμένη δράση φθορίου και τανινών που διαθέτει.</span></div>
<div class="gmail_default"><span style="color: #741b47; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: medium;"><br /></span></div>

Σχετικά άρθρα