Π.Α.Ο.: Ουτοπία η Διπλή Ανάπλαση

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τοποθετείται στην παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων, χαρακτηρίζει ουτοπία τη Διπλή Ανάπλαση και τονίζει ότι θέλει νέο γήπεδο στη Λεωφόρο.
Η αντίδραση του Παναθηναϊκού Α.Ο. στις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στο γηπεδικό θέμα του "τριφυλλιού" ήρθε το απόγευμα της Τετάρτης. Η "μάνα του λόχου" με επίσημη ανακοίνωσή της απαντά στην κίνηση που έκανε ο Δήμος Αθηναίων υπέρ του κύρους του Προεδρικού Διατάγματος.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως "ουτοπία" η Διπλή Ανάπλαση, ενώ για μία ακόμα φορά εκφράζεται η θέση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για γήπεδο στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Σχετικά με την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων υπέρ του κύρους του από 29/4/2013 Προεδρικού Διατάγματος και κατά της αίτησης απόρριψής του από τον Παναθηναϊκό Α.Ο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο δηλώνει τα εξής:

Σύμφωνα με το Νόμο 4117/2013, η Διπλή Ανάπλαση προβλέπει την κατεδάφιση του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης» μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου και εγκαταστάσεων των λοιπών τμημάτων του Ομίλου στην περιοχή του Βοτανικού.

Με το από 14/5/2013 Προεδρικό Διάταγμα εγκρίνεται ο παραπάνω Νόμος χωρίς όμως να περιλαμβάνεται η ισχύουσα διάταξη, δηλαδή, ότι το υφιστάμενο γήπεδο του Παναθηναϊκού Α.Ο επί της Λ. Αλεξάνδρας θα λειτουργεί νόμιμα μέχρι την έκδοση άδεια λειτουργίας του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό. Αντίθετα, ορίζεται η κατεδάφισή του αποκλειστικά και μόνο με την αποπεράτωση των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του Ομίλου (κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο).

Δεν κατανοούμε, λοιπόν, την αντίθεση του Δήμου Αθηναίων στο δίκαιο αίτημα του Παναθηναϊκού Α.Ο, το οποίο είναι να εφαρμοστεί απλά ο ισχύων νόμος, δηλαδή, την κατεδάφιση του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης», μόνο με την παράδοση προς λειτουργία του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων εγκαταστάσεων του Ομίλου.

Κλείνοντας, αν και η Διπλή Ανάπλαση είναι Νόμος του κράτους και ο Παναθηναϊκός σέβεται τους Νόμους, η πεποίθησή μας είναι ότι αυτή είναι πια μια ουτοπία. Θέση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι να χτιστεί το νέο γήπεδο στη Λεωφόρο και θα κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιηθεί αυτό".

Σχετικά άρθρα