Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σπανός σε ανακριτή: Οταν έλεγα για ψάρεμα εννοούσα με βάρκα, όχι για λαθρεμπόριο
Σπανός σε ανακριτή: Οταν έλεγα για ψάρεμα εννοούσα με βάρκα, όχι για λαθρεμπόριο  thumbnail

Σπανός σε ανακριτή: Οταν έλεγα για ψάρεμα εννοούσα με βάρκα, όχι για λαθρεμπόριο

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, στην απολογία του στον ανακριτή, επέμεινε πως είναι αθώος και τόνισε πως επειδή ασχολείται με το ψάρεμα και το ποδόσφαιρο γι αυτό και ακούγεται να μιλάει περί ψαρέματος στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως εννοούσε ψάρεμα με… πραγματική βάρκα και ψάρια.


Μάλιστα ο κ.Σπανός ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για το σκάνδαλο της λαθρεμπορίας καυσίμων, στην απολογία του στον ανακριτή, επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν, ενώ εξήγησε και τη σχέση του με τον κ. Βογιατζή, τον υπάλληλο του τελωνείου Πειραιά, που επίσης έχει προφυλακιστεί για την ίδια υπόθεση.


Ο διάλογος Σπανού – ανακριτή


Σπανός: Έχω ανθρώπινες φιλικές σχέσεις με τον κ. Βογιατζή. Στο παρελθόν έχω πάει μαζί του και με τον υπάλληλο μου Γεώργιο Ρηγάκη για ψάρεμα. Και αφορούσε τόπους για ψάρεμα, διότι δύο χόμπι έχω, το ποδόσφαιρο και το ψάρεμα.
Ανακριτής: Όταν λέγατε ότι «σήμερα οι φίλοι μας θα πάνε για ψάρεμα να δοκιμάσουν τη μηχανή…» σε τι αναφερόσασταν;
Σπανός: Γνωρίζω ότι, έχει, λόγω της εργασίας του, ιδιαίτερο φόρτο, στο τέλος της ημέρας, αν ήθελα να πάμε για ψάρεμα, μετά το τέλος της εργασίας του το μεσημέρι.
Ανακριτής: Ποιοι είναι αυτοί οι τόποι που αναφέρεται ο Βογιατζής;
Σπανός: Υποθέτω ότι, εννοεί τόπους για ψάρεμα.
Ανακριτής: Συνήθως με τι καιρό ψαρεύετε;
Σπανός: Να μην έχει κακοκαιρία.


Ο κ. Σπανός, μετά τις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή, φέρεται να αναρωτήθηκε γιατί εφόσον οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του, δεν προσπάθησαν να επαληθεύσουν αν πράγματι πήγαινε για ψάρεμα ή για το αν τα βυτιοφόρα έκαναν «παράνομες» επιστροφές, φορτωμένα με καύσιμα.


Τα ίδια υποστήριξε και ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ Μανόλης Χατζόπουλος


Ανακριτής: Tι εννοείτε όταν λέτε «πάνε Πετράλωνα, ΣΔΟΕ, και μετρολογία, εντάξει;».
Χατζόπουλος: Σε συζητήσεις με τον κ. Αναστασόπουλο, ως φίλος και μόνο, τον συμβούλευα να μην έχει υπερβολικά χαμηλές τιμές, διότι έτσι θα ήταν στοχοποιημένος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία με ημερομηνία. Απλά ήξερα ότι θα έβγαιναν έλεγχοι από ΣΔΟΕ και Μετρολογία, χωρίς να ξέρω το χρόνο, τα πρόσωπα που θα έκαναν τον έλεγχο, απλά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που υπήρχε στην υπηρεσία ότι, θα ελεγχθούν τα μαγαζιά, που πουλούσαν φθηνά. Ήταν μια προειδοποίηση».
Πηγή: www.gazzeta.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X