Ριζότο με προσούτο και σκόρδο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο εμπορίου</span><br /><span style="font-size: medium;">45 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Λευκό πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μέσα το σκόρδο μαζί με το ψιλοκομμένο προσούτο και σοτάρουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αμέσως μετά ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις πιει το κρασί ρίχνουμε στο ρύζι 1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζωμό.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν το ριζότο είναι έτοιμο,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, κόβουμε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις το τυρί λιώσει, το ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μπορείτε να δοκιμάστε τη συνταγή και με <strong>σπιτικό ζωμό κοτόπουλου.</strong></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα