Αρχική / Κάνω δίαιτα αλλά το βράδυ έχω κρίσεις βουλιμίας. Τι να κάνω;
Κάνω δίαιτα αλλά το βράδυ έχω κρίσεις βουλιμίας. Τι να κάνω; thumbnail

Κάνω δίαιτα αλλά το βράδυ έχω κρίσεις βουλιμίας. Τι να κάνω;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Καλησπέρα σας, είμαι 38 χρονών και πριν 4 χρόνια  πήρα 20 κιλά. Το πρόβλημά μου είναι το εξής:  ενώ με διαιτολόγο ακολουθώ διατροφή και την ημέρα δεν έχω κανένα πρόβλημα,  το βράδυ και μάλιστα αργά με πιάνουν κρίσεις βουλιμίας. Προσπάθησα να τις καταπολεμήσω αλλά δεν τα κατάφερα.  Η διαιτολόγος  μου που είπε οτι πρόκειται για διατροφική διαταραχή και πρέπει να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης. Είναι  όντως διατροφική διαταραχή; Τι  προτείνετε να κάνω;  Ευχαριστώ.


 


ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος διατροφολόγος, Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφής www.diatrofi.gr


  


Σε περιπτώσεις διατροφικής διαταραχής είναι σημαντικό να διορθωθεί πρώτα το θέμα της διατροφικής διαταραχής που στη περίπτωσή σας είναι οι υπερφαγικές κρίσεις και στη συνέχεια να περάσετε στη θεραπεία της παχυσαρκίας. Ένα επαγγελματίας πτυχιούχος διαιτολόγος με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές θα μπορούσε να σας βοηθήσει σημαντικά να ξεπεράσετε το πρόβλημα των βουλιμικών κρίσεων. Αν τα αίτια που σας οδηγούν σε υπερφαγικά επεισόδια εξακολουθήσουν να επαναλαμβάνονται θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου εξειδικευμένου στη θεραπευτική αντιμετώπιση ατόμων με διατροφική διαταραχή. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X