Αρχική / Ψυχολογία / Θυμός / Έχω πολλά νεύρα και κλαίω χωρίς λόγο, γιατί;
Έχω πολλά νεύρα και κλαίω χωρίς λόγο, γιατί;  thumbnail

Έχω πολλά νεύρα και κλαίω χωρίς λόγο, γιατί;

Αναγνώστριά μας ρωτά: Ήθελα κ εγ να κανω κατι για μένα εχω πολλά χρόνια έτσι αλλά τελευταία παράγινε το κακό ..λοιπόν είμαι πολύ νευρική χωρίς λόγο, κλαίω συνέχεια, μια θέλω να βγαίνω και να μη γυρίζω σπίτι και μια να μην βγαίνω καθολου .νιωθω κούραση ασταθεια. Θέλω να κοιμάμαι συνέχεια. Δε ξέρω έχω συνέχεια αρνητικές σκέψεις. Σας παρακαλώ αν μπορείτε θα ήθελα να με συμβουλέψετε. Ειμαι παντρεμένη με ένα γιο 3,5 χρονών. Ο άντρας μου με στηρίζει πολύ αλλά ούτε αυτό με βοηθάει..

 

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός

 

Δημήτρης Κατσαρός

 

Αγαπητή αναγνώστρια:

Από τον τρόπο που μιλάτε φαίνεται να νιώθετε αρκετά εγκλωβισμένη  και σε ό,τι κάνετε φαίνεται να υπάρχει ταυτόχρονα κάτι που επιθυμείτε και κάτι που πρέπει να κάνετε ενώ μπορεί να νιώθετε πως στις υποχρεώσεις δε χωράει διασκέδαση και στην ανεμελιά δεν χωράνε υποχρεώσεις. Με λίγα λόγια στην υποχρέωση δεν αναγνωρίζετε πολλές φορές τον εαυτό σας αφού οι επιθυμίες σας αναστέλλονται κάπως αλλά απ' την άλλη όταν επιτρέπετε στις επιθυμίες σας να αναδυθούν ίσως νιώθετε πως αποκόβεστε από τον κόσμο που ρεαλιστικά έχει υποχρεώσεις. Αυτό είναι μια εσωτερική σύγκρουση που προκαλεί μεγάλη θλίψη και ταιριάζει μ'αυτό που είπατε στην αρχή, ότι δηλαδή 'θέλετε να κάνετε κάτι για σας'. Αυτό σε μένα μοιάζει να είναι η ανάγκη για ένα χώρο μέσα ή έξω από σας όπου μπορείτε να αναγνωρίζετε τις προσωπικές σας ανάγκες (τα προσωπικά σας πρέπει) και τις προσωπικές σας επιθυμίες (τα προσωπικά σας θέλω). Είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό να το αναζητήσετε για τον εαυτό σας και θα ήταν μεγάλη προσφορά για σας ώστε να μπορέσετε να στηρίξετε και να στηριχτείτε στην οικογένεια που έχετε δημιουργήσει. Σας προτείνω να επισκεφτείτε κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο ώστε να συζητήσετε και να δείτε πως θα διαμορφώσετε αυτό τον ουδέτερο χώρο για σας.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X