Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Mίζες παντού-Nέα ποινική δίωξη κατά Κάντα για τα ραντάρ της Αεροπορίας
Mίζες παντού-Nέα ποινική δίωξη κατά Κάντα για τα ραντάρ της Αεροπορίας thumbnail

Mίζες παντού-Nέα ποινική δίωξη κατά Κάντα για τα ραντάρ της Αεροπορίας

Η άσκηση ποινικών διώξεων για τα ραντάρ της Αεροπορίας FSR-890, ένα ακόμα εξοπλιστικό πρόγραμμα που προμηθευτήκαμε επί υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου, δείχνει ότι κάθε σύμβαση που υπέγραψε η χώρα μας την μετά τα Ιμια εποχή, χρυσοπληρώθηκε. 

Και η μίζα δεν δίνονταν μόνο για να αγοράσουμε τα όποια άχρηστα συστήματα κυκλοφορούσαν στην αγορά αλλά και για όσα αποδείχθηκαν κατάλληλα όπως τα εν λόγω ραντάρ. 

Προφανώς όμως οι μεσάζοντες-μιζαδόροι γνώριζαν ότι για να προωθήσουν τη «πραμάτεια» τους έπρεπε η μηχανή να «λαδωθεί», διαφορετικά δεν είχαν τύχη.

Η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη την 1η Ιουλίου 1999. Η επιλογή ήταν ο συνδυασμός του αεροσκάφους-φορέα EMB-145 της βραζιλιάνικης εταιρίας Embraer και των RADAR FSR-890 της σουηδικής Ericsson. Μάλιστα η Αεροπορία το είχε αξιολογήσει ως το καλύτερο.

Το κόστος για τα τέσσερα αεροσκάφη συμφωνήθηκε στα 508 εκ. ευρώ και η μίζα που πήρε, κατ΄ομολογία του, ο τότε αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ήταν 250.000.

Όπως είπε, τον είχε πλησιάσει τότε ο απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας Χρήστος Τούμπας που εκπροσωπούσε την EMBRAER και του είχε πει ότι «δεν θα τον ξεχάσει» αν προχωρήσει το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Κάντα ωστόσο, χρήματα δεν πήρε μόνο αυτός. «Εκτίμησή μου είναι, ότι έδωσε χρήματα και σε χαμηλότερο επίπεδο αλλά σε ανώτερο επίπεδο πιστεύω ότι έδρασαν τα στελέχη της εταιρίας Ericsson…».

Έτσι μπήκε στο «κάδρο» και η σουηδική εταιρία για την οποία οι σουηδικές αρχές ξεκινούν έρευνα καθώς με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη χώρα μας ζήτησαν να πάρουν τα στοιχεία που διαθέτουμε.
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X