Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Σαλάτα με ρεβίθια και ντομάτα
Σαλάτα με ρεβίθια και ντομάτα thumbnail

Σαλάτα με ρεβίθια και ντομάτα

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας δίνει όλες τις συνταγές που χρειαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα! 







Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

 

Υλικά

 

250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα

2 κουταλιές  σούπας  ταχίνι

15 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

3 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά  σούπας μπαλσάμικο

2 κουταλιά  σούπας χυμό λεμονιού

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαϊντανός φρέσκος χοντροκομμένος για το γαρνίρισμα

 

Διαδικασία

 

Βάζουμε σε ένα μπολ σε  το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού.  Χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα.

Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και  σερβίρουμε.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X