Αρχική / Υγεία / Ουρολογία / Το διάφραγμα προκαλεί λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος;
Το διάφραγμα προκαλεί λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος; thumbnail

Το διάφραγμα προκαλεί λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος;

 


ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Μπορεί το διάφραγμα να προκαλέσει λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος;


 


ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ  ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος,


συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr
Υπάρχει τελικά σύνδεση ανάμεσα στη χρήση διαφράγματος με σκοπό την αντισυλληπτική προστασία και την εμφάνιση  επώδυνων λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης;


Η αλήθεια είναι πως η χρήση διαφράγματος μπορεί να συνεισφέρει στην εμφάνιση λοιμώξεων του ουροποιητικού. Μια λοίμωξη του ουροποιητικού, τα συμπτώματα της οποίας συνήθως είναι ο πόνος, η αίσθηση καψίματος και η διαρκή ανάγκη για ούρηση, προκαλείται από βακτήρια, τα οποία ζουν στο έντερο. Τα διαφράγματα χρησιμοποιούνται με σπερματοκτόνα, τα οποία καταστρέφουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου και διαταράσσουν την ισορροπία του ph στην περιοχή. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού και την εισαγωγή τους στην ουρήθρα, ή ακόμα και την ουροδόχο κύστη.


Αν μια γυναίκα έχει επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, καλό είναι να σκεφτεί τη χρήση μιας άλλης μεθόδου αντισύλληψης όπως είναι το χάπι. Για την αποφυγή των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης καλό είναι η γυναίκα να ακολουθεί τις χρήσιμες συμβουλές των ειδικών. Να πίνει πολύ νερό, να ουρεί όποτε νιώθει την ανάγκη, χωρίς να κρατά τα ούρα της για πολύ ώρα, καθώς και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, να προσέχει ώστε  η κίνηση του σκουπίσματος να είναι πάντα από εμπρός προς τα πίσω.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X