Σκόνδρας: Να βρούμε τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις

Για τα παιχνίδια με την Μπενφίκα, γι’ αυτό με τον Εργοτέλη, που ακολουθεί στην Κρήτη, αλλά και για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιάννης Σκόνδρας
Ο έλληνας αμυντικός μίλησε για την αδικία που υπέστη ο Δικέφαλος στα ματς με την Μπενφίκα, αλλά και για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι – νομίζω – αρκετά καλή, δε θα έλεγα τέλεια. Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη με την Μπενφίκα, τα δώσαμε όλα, παίξαμε νομίζω καλά αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα η ομάδα κουράστηκε πάρα πολύ, ειδικά όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Εκανε πάρα πολλά τρεξίματα και το σημαντικό πλέον είναι να ξεκουραστούμε ώστε αύριο να είμαστε πολύ καλά συγκεντρωμένοι και να έχουμε φυσική κατάσταση καλή για να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις και τις ψυχολογικές και τις σωματικές».

– Κοιτώντας πλέον πίσω στο πρόσφατο παρελθόν τους δυο αγώνες με την Μπενφίκα, τί σου μένει, τί έχεις πιο έντονα στο μυαλό σου;«Νομίζω πως και στα δυο παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έπαιξε πάρα πολύ καλά. Ηταν πάρα πολύ καλός στην άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Και μέσα στην Τούμπα με το γκολ οφ σάιντ και μέσα στην Μπενφίκα μέχρι την κόκκινη κάρτα ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός κι αν δε συνέβαινε αυτό, έχω την αίσθηση πως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα γιατί θα παραμέναμε ισοδύναμοι αριθμητικά κι ο ΠΑΟΚ είχε πάρει πρωτοβουλία στο παιχνίδι του».

– Αν μπορούσες να κρατήσεις κάτι τί θα ήταν αυτό; «Η καλή παρουσία και στα δυο παιχνίδια και κυρίως η αμυντική λειτουργία που ήταν εξαιρετική».

– Εχεις ως έγνοια το ενδεχόμενο να εμφανιστείτε επηρεασμένοι από τον αγώνα της Πέμπτης; «Οχι, αυτό έχει περάσει τώρα, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, αυτό θα κάναμε είτε κερδίζαμε είτε που χάσαμε πάλι αυτό θα κρατούσε μια μέρα, όχι παραπάνω. Σίγουρα, μένει μια πικρία πίσω σου αλλά όλοι επαγγελματίες είμαστε, κοιτάμε το καλό της ομάδας κι αυτό είναι να κοιτάξουμε μπροστά για τον επόμενο αγώνα που είναι με τον Εργοτέλη».

– Εχεις παρακολουθήσει καθόλου την κρητική ομάδα; «Ναι, ο Εργοτέλης είναι καλή ομάδα, γρήγορη ομάδα ‘σφιχτή’ στην άμυνα κι είναι ικανός για όλα τ’ αποτελέσματα. Είναι από τις καλές ομάδες της superleague και θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

– Στις δυο επισκέψεις που προηγήθηκαν τη φετινή σεζόν στην Κρήτη τ’ αποτελέσματα ήταν μια ισοπαλία (σ.σ. με τον ΟΦΗ) και μια ήττα (σ.σ. με τον Πλατανιά). Τί θα χρειαστείτε αύριο για να βρείτε και να πάρετε τη νίκη; «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να το δείχνει κάθε αγωνιστική μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς αύριο και πιστεύω ότι αν έχουμε ‘καθαρό’ μυαλό και μπούμε δυνατά θα κερδίσουμε».

Σχετικά άρθρα