Γκαγκαλούδης: Μας είχαν… τελειωμένους

Την πίστη του για παραμονή του Ικαρου εξέφρασε μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΝΚ, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, συμπληρώνοντας ότι για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του… λειτουργεί θετικά το γεγονός ότι η μπασκετική… πιάτσα τούς είχε ξεγραμμένους.""Ήταν όντως τελικός, αλλά η Κηφισιά δεν είναι έκπληξη. Μόνο το ρόστερ της Νέας Κηφισιάς να δει κανείς, θα παρατηρήσει ότι έχει 6-7 Έλληνες πολύ ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλούς ξένους. Δικαιωματικά βρίσκεται στην 5η θέση. Για πρώτη φορά θέλω να πω ότι δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Είμαι πολύ περήφανος για παίκτες, προπονητές και κόσμο. Μας είχαν τελειωμένους και μακάρι να μας έχουν ακόμα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Δεν σωθήκαμε, πάλι στο τέλος είμαστε, απλώς με άλλους δύο. Η δουλειά επιβραβεύεται, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή, έχουμε αλλάξει τελείως ψυχολογία από την στιγμή που ήρθε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Να πάρουμε τα εντός με Κολοσσό και Άρη και να διεκδικήσουμε μια εκτός έδρας νίκη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για μια ακόμη φορά ήταν συγκινητικός ο κόσμος. Είμαστε όλοι μια γροθιά, θα αφιερώσω την νίκη στην οικογένεια μου και στον τιτάνα μάνατζερ μας τον Σταύρο Ελληνιάδη", είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος γκαρντ και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Θανάσης Γιαπλές…

"Ήταν ζωής η θανάτου αγώνας για μας, υπήρχε πίεση, παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα και το έργο μας ήταν δύσκολο. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι πιο ισχυρό και φάνηκε ότι μπορεί μια ομάδα χειρότερη να κάνει αυτό που κάναμε. Έχουμε πολλά προβλήματα, με τον Νίκο Στρναντ να έχει πρόβλημα στο γόνατο και τον Ράιαν να κάνει ένεση στη μέση. Δεν πήραμε την Ευρωλίγκα, απλά πήραμε μια σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε να είμαστε στην εντατική, αλλά η μαχητικότητα των παιδιών με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε. Όποιος έρχεται εδώ σε αυτό το γήπεδο εκπλήσσεται ευχάριστα, ακόμα κι εγώ που είμαι Χαλκιδαίος. Σε κάθε ματς ο κόσμος εντυπωσιάζει και τον ευχαριστούμε πολύ. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι του κόσμου και με αυτή την λογική θα πορευτώ, για να κάνουμε το κατόρθωμα της παραμονής.

Το ρόστερ μας είναι μικρό και με τους τραυματισμούς, δεν μπορείς να κάνεις το περιβόητο rotation. Δεχόμαστε πολλά τρίποντα και δεν είμαστε τόσο χαζοί που δεν έχουμε καταλάβει το πρόβλημα. Άλλο το θέλω και άλλο το «μπορώ». Η διαφορά εντός κι εκτός έδρας, έχει να κάνει και με τον κόσμο. Υπάρχουν προβλήματα τα ξέρουμε και αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μοιράσω διαφορετικά τον χρόνο. Πριν η ομάδα έπαιζε πολύ καλά στο πρώτο μέρος και μετά πάθαινε καθίζηση".

Σχετικά άρθρα