Λόκχοφ: Χρειάζεται συνέπεια και επιθυμία

Ο βοηθός του Χουμπ Στέφενς, Τον Λόκχοφ, μίλησε για το κίνητρο που πρέπει να δείξουν οι παίκτες στα κρίσιμα ματς που έρχονται. Τι είπε για τα ματς με την Μπενφίκα, αλλά και για αυτό με τον Εργοτέλη."Μιλήσαμε, συζητήσαμε για τον πρόσφατο αγώνα με την Μπενφίκα κι αυτό που επισημάναμε ήταν πως στα πρώτα εβδομήντα λεπτά ήμασταν καλά, δε δεχτήκαμε πολλές ευκαιρίες, πραγματοποιήσαμε κι εμείς δυο αξιόλογες. Ξέραμε και κάναμε ότι μπορούσαμε για να σκοράρουμε πρώτοι αλλά η αποβολή και στην ίδια φάση το φάουλ από την εκτέλεση του οποίου προήλθε το γκολ άλλαξαν τον αγώνα. Ακόμη κι έτσι όμως οφείλουμε να παραμείνουμε με θετική σκέψη, να κοιτάξουμε τα πρώτα εβδομήντα λεπτά στα οποία ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπενφίκα", είπε αρχικά στην NOVA.

Πλέον με πιο "καθαρή" σκέψη και πιο κατασταλαγμένες απόψεις, τί αίσθηση σας άφησε στο σύνολό της αυτή η διπλή αναμέτρηση με την Μπενφίκα, τί κρατάτε εν ολίγοις;

"Θα μπορούσα να πω το ομαδικό πνεύμα που είχαμε, η οργάνωση στο παιχνίδι μας, η εκτέλεση των εντολών μας με ακρίβεια από τους ποδοσφαιριστές… Ξέρετε σε τέτοιους αγώνες, κόντρα σε μεγάλες ομάδες τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες κι αυτές ήταν στην Τούμπα, όπου έκαναν μια ευκαιρία και σκόραραν από αντικανονική θέση και στη Λισαβόνα η κόκκινη κάρτα, η αποβολή και το γκολ από το φάουλ. Συχνά αγώνες αυτού του επιπέδου καθορίζονται από λεπτομέρειες κι αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος τους".

Ενδεχομένως το ισχυρό κίνητρο που φάνηκε να έχουν οι ποδοσφαιριστές να ήταν αυτό που θα θέλατε να μεταφέρετε και να διατηρήσετε στην ομάδα για τη δύσκολη συνέχεια που την περιμένει;

"Φυσικά, βλέπετε όταν κάποιος αποτελεί μέλος ενός ισχυρού οργανισμού ο καθένας οφείλει να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να είμαστε σε καλό επίπεδο. Και δεν είναι να μεταφέρουμε κάτι για έναν αγώνα πρωταθλήματος. Χρειάζεται συνέπεια, σφοδρή επιθυμία κι αυτό αποζητούμε για τη συνέχεια αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα".

Μια και ο λόγος για τον αυριανό αγώνα, επόμενος αντίπαλος είναι ο Εργοτέλης. Η άποψή σας γι’ αυτόν;

"Είναι λογικό να εξετάζεις τον επόμενο αντίπαλο κάθε φορά αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να γεμίσουμε από επιθυμία, να τη βγάλουμε στο γήπεδο και πάλι μ’ επιθυμία για τη νίκη, να είμαστε πρόθυμοι να παλέψουμε, να νικήσουμε σαν ομάδα κι αν τα κάνουμε αυτά τότε μπορώ να δηλώσω αισιόδοξος για τον αγώνα με τον Εργοτέλη".

Η εικόνα που έχετε από την κρητική ομάδα;

"Είναι καλή ομάδα. Τους αντιμετωπίσαμε στην Τούμπα, τους έχουμε παρακολουθήσει σε βίντεο και φυσικά πρέπει να κοιτάξεις τη χρονική στιγμή που αντιμετωπίζεις την κάθε ομάδα, όμως και πάλι το πλέον σημαντικό είναι να έχεις έτοιμη τη δική σου ομάδα, να είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν, να κοιτάξουμε εμάς, τις δυνάμεις μας και να μπούμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς μαζί μας πίσω στη Θεσσαλονίκη".

Σχετικά άρθρα