Πάει για βαριά καμπάνα ο Ολυμπιακός

Με τιμωρία της έδρας της για 1 έως 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 60.000 ευρώ απειλείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην περίπτωση που προκύψει έστω και ελαφρύς τραυματισμός από το ποτήρι που δέχτηκε ο Γιάννης Αναστασίου.
Οι πολλές ρίψεις αντικειμένων στο ντέρμπι των "αιωνίων" στο "Γ.Καραϊσκάκης" θα επιφέρει σε κάθε περίπτωση ένα βαρύ πρόστιμο στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, η ποινή του μπορεί να φτάσει και σε τιμωρία της έδρας του λόγω του ποτηριού που δέχτηκε στο πρόσωπο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 (περί "ρίψεων αντικειμένων") του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και συγκεκριμένα στο εδάφιο β), "εάν η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή (σ.σ. πράγμα που συνέβη"), τιμωρείται με χρηματική ποινή 35.000 ευρώ".

Στο εδάφιο γ) αναφέρεται: "Εάν με την επανέναρξη του αγώνα επαναληφθεί η ρίψη αντικειμένων (σ.σ. πράγμα που επίσης συνέβη) και υπάρξει προσωρινή διακοπή του αγώνα άνω των 15 λεπτών, τιμωρείται με χρηματική ποινή 60.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές 1 έως 2 αγωνιστικών".

Στην προκειμένη περίπτωση, το εδάφιο γ) δεν βρίσκει εφαρμογή, καθώς δεν είχαμε διακοπή άνω των 15 λεπτών.

Ωστόσο, στο εδάφιο ε) αναφέρεται το εξής: "Εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, επιβάλλονται οι ποινές που αναφέρονται στην περίπτωση γ)".

Συνεπώς, αν προκύψει (από εκθέσεις, γιατρούς κλπ.) έστω και ελαφρύς τραυματισμός του Γιάννη Αναστασίου, τότε οι "ερυθρόλευκοι" κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 έως 2 αγωνιστικές και 60.000 ευρώ πρόστιμο. Αξίζει πάντως να τονιστεί, πως μετά το περιστατικό τοποθετήθηκαν γάζες στο πρόσωπο του "πράσινου" τεχνικού.

Να σημειωθεί πως τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι με τον Πανθρακικό (15/3) και με τον Άρη (30/3). Υπάρχει όμως και το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, το οποίο ακόμη δεν έχει οριστεί! Μοναδική κενή ημερομηνία μέσα στον Μάρτιο για το πρώτο ματς (που θα γίνει στο "Γ.Καραϊσκάκης") είναι η 12η Μαρτίου. Αν τελικά οριστεί για τότε και ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί έστω με μία αγωνιστική, τότε θα την εκτίσει στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ…

Σχετικά άρθρα