Ο καιρός τη Δευτέρα (3/3)

Κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Νότιοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα πιθανώς να είναι ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες που κυρίως στα ανατολικά πιθανώς να είναι ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 που γρήγορα από τα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 και στο Θερμαϊκό στα 6 περίπου μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με ασθενείς αρχικά βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία, όπου πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ να είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως πάνω από τα 1200 μέτρα. Τα φαινόμενα, τα οποία ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Κρήτη, Κυκλάδες
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, τα οποία ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ που από το βράδυ θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα