Στον απόλυτο έλεγχο της Ρωσίας η Κριμαία

Ρωσικές σημαίες έχουν υψωθεί σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας το κλίμα βαθέως διχασμού που επικρατεί στη χώρα, μετά την ανατροπή του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και την ανάληψη των καθηκόντων προσωρινού Προέδρου από τον Αλεξάντερ Τουρχίνοφ.
Στον απόηχο της 90λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το βράδυ του Σαββάτου ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση να αποσύρει τις δυνάμεις της και να κάνει πίσω.

Το πρωί της Κυριακής, ρωσικές δυνάμεις αφαίρεσαν οπλισμό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, ενώ ένοπλοι που φέρονται να ελέγχονται από την κυβέρνηση του Κιέβου, επιχείρησαν να κόψουν τον δρόμο που συνδέει τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έστησαν αναχώματα στα σύνορα της Κριμαίας με την υπόλοιπη Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία αλλάζουν στρατόπεδο και συντάσσονται με τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ ρωσικά στρατεύματα κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα της Κριμαίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ουκρανίας ορκίστηκε πίστη στον λαό της Κριμαίας!

Η ουκρανική κυβέρνηση προχώρησε σε προσκλητήριο εφέδρων του στρατού της, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί για στρατιωτική σύρραξη με τη Ρωσία.

Περισσότερα στο Ysterografa.gr

Σχετικά άρθρα