Λαγός: Δουλέψαμε σκληρά και το πλάνο μας βγήκε

Τον τρόπο, με τον οποίο σχεδίασε ο Παναθηναϊκός να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και τελικά δικαιώθηκε, εξήγησε ο Τάσος Λαγός
Ο νεαρός μέσος μίλησε για τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, για τις απαιτήσεις, που πλέον έχουν ανέβει, αλλά και για τους στόχους του, που συμβαδίζουν με του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Λαγού στον Sentra FM

Για το πλάνο που είχε χθες ο Παναθηναϊκός: «Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά. Είδαμε τα αδύνατα στοιχεία του Ολυμπιακού και το πλάνο που είχαμε ήταν να είμαστε κλειστοί στο κέντρο και να περιορίσουμε κάποια πράγματα του αντιπάλου, όπως τις κάθετες πάσες και την καλή κυκλοφορία. Και το καταφέραμε. Μας βγήκε σε όλο το παιχνίδι κι έτσι βγήκαμε στις αντεπιθέσεις και πετύχαμε τα γκολ».

Για το μαρκάρισμα του Τσόρι Ντομίνγκες: «Είναι από τους πιο δύσκολους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει. Πολύ καλός παίκτης. Έπρεπε να τον μαρκάρω και να μην του δίνω χώρο. Και όσο καλός παίκτης και αν είναι ο άλλος, όταν τον πρεσάρεις όλη την ώρα, είναι δύσκολο να κάνει το παιχνίδι του».

Για το αν το κλειστό παιχνίδι ήταν το «κλειδί»: «Ναι, αυτό ήταν το κλειδί. Κάναμε το σωστό. Δεν ανοιχτήκαμε, ήμασταν συμπαγείς, όλοι βοηθούσαμε και κατά διαστήματα είχαμε και τρεις παίκτες να μαρκάρουν έναν. Κάναμε αυτά που έπρεπε. Είχαμε όλοι πάθος και το πιστεύαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν πλέον είναι το φαβορί για την 2η θέση: «Ο ΠΑΟΚ, παρότι έχει προβλήματα, είναι μεγάλη ομάδα με καλούς παίκτες. Όπως και οι άλλες ομάδες που θα είμαστε στα πλέι οφ. Έχουμε δείξει πως βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και έχουμε ωριμότητα. Η βελτίωσή μας είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Οι προσδοκίες του κόσμου, αλλά και οι δικές μας, έχουν μεγαλώσει, αλλά δεν μας βαραίνουν. Με την δουλειά που κάνουμε θα ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Όλα είναι στο χέρι μας για κάτι καλό στα πλέι οφ και το Κύπελλο που είναι οι στόχοι μας».

Για τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Πριν από χρόνια είχαμε πάρει πρωτάθλημα. Εγώ τότε δεν έπαιζα, γιατί ήμουν τραυματίας. Στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού γίνεται πολύ καλή δουλειά. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στις μικρές ηλικίες. Το αποτέλεσμα είναι πως εγώ και άλλα παιδιά έχουμε πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο και πολλές συμμετοχές. Το παράδειγμα του φετινού Παναθηναϊκού είναι το πιο τρανταχτό για να στηριχτούν οι ομάδες στις Ακαδημίες τους. Χωρίς πολλά λεφτά και πολύ μεγάλους παίκτες, όπως τα προηγούμενα χρόνια, με πολλή καλή δουλειά κάναμε αυτό το σύνολο και το χαίρεται όλος ο κόσμος τού Παναθηναϊκού. Οι Ακαδημίες είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και είμαστε ευλογημένοι στον Παναθηναϊκό που είχαμε όλες τις ανέσεις».

Για το αν αποτελεί για τον ίδιο προσωπική δικαίωση: «Προσωπική δικαίωση είναι που όλα αυτά τα χρόνια δεν το έβαλα κάτω. Ήταν να φύγω ήταν να μείνω, αλλά τελικά δεν υπήρχε λόγος να φύγω από τον Παναθηναϊκό γιατί εδώ είμαι καλά. Τα λεφτά ίσως ήταν καλύτερα στο εξωτερικό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν παίζουν ρόλο τα λεφτά. Θέλω να κάνω μεγάλα πράγματα με αυτή την ομάδα και να πάρουμε τίτλους».

Σχετικά άρθρα