Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Αναρωτηθήκατε ποτέ: Γιατί κάνουμε στοματικό σεξ;
Αναρωτηθήκατε ποτέ: Γιατί κάνουμε στοματικό σεξ; thumbnail

Αναρωτηθήκατε ποτέ: Γιατί κάνουμε στοματικό σεξ;

Ένα κομμάτι της ζωής, μια βασική της ανάγκη, είναι το σεξ: ό δεσμός με το άλλο πρόσωπο και ή ευχαρίστηση πού προκαλει ή σεξουαλικότητα, τα χάδια, ή σεξουαλική πράξη. Αυτά δεν υπάρχουν μόνο στην εφηβεία. Άλλοι λένε "να πάει Πανεπιστήμιο, να σπουδάσει, και μετά ν’ ασχοληθεί μ’ αυτά"! Σεξουαλικότητα έχουμε από την πρώτη στιγμή πού γεννιέται ένα παιδί, αγοράκι ή κοριτσάκι. Την έχει βάλει μέσα μας ή φύση. αυτό είναι αποδεδειγμένο πειραματικά.


Απόσπασμα από το σύγρραμμα του ψυχοθεραπευτή Ματθαίου Γιωσαφατ, "Μεγαλώνοντας στην ελληνική οικογένεια".Τον πρώτο χρόνο η σεξουαλικότητα είναι στοματικής μορφής. Είναι γύρω από το στόμα του παιδιού και έχει σκοπό να βοηθήσει το παιδί να επιβιώσει γλείφοντας το στήθος της μητέρας του. Το ότι είναι σεξουαλικότητα και ευχαρίστηση το βλέπουμε όταν το παιδί δεν πεινάει και όμως θέλει το στήθος της μαμάς και του δίνουμε την πιπίλα ή βάζει το δάχτυλό του στο στόμα. δεν παίρνει από το δάχτυλο γάλα, παίρνει σεξουαλική ευχαρίστηση. Η άλλη ευχαρίστηση του πρώτου έτους είναι γενικότερα τα χάδια σε όλο το σώμα, η δερματική επαφή. Κι αυτά τα έχει ανάγκη. Η έλλειψή τους είναι ή βασικότερη αιτία συζυγικής, δυσαρμονίας αργότερα. τα ζευγάρια πού έρχονται στον θεραπευτή μαλώνουν για διάφορα πράγματα, αλλά, όταν ψάξεις στο βάθος, κάποιος αισθάνεται ότι δεν τον αγαπούν και δεν τον αγαπούν γιατί δεν τον χαϊδεύουν. Καθαρά στοματικός ερωτισμός.


Τον δεύτερο χρόνο η σεξουαλικότητα παραμένει και στο στόμα, γιατί αργότερα και στήθη γλείφουμε και καραμέλες τρώμε και τσιγάρα καπνίζουμε- όλα είναι στοματικές απολαύσεις. Γίνεται, όμως, εντονότερη στον πρωκτό και την ουρήθρα, στα άπεκκριτικά όργανα, τα όποια πλέον μπορεί και ελέγχει το παιδί. Μπορεί να αφήνει και να μην αφήνει. Και σ’ αυτό συνίσταται και η εκπαίδευση. Τότε αρχίζει να παίρνει ευχαρίστηση την οποία διατηρούμε όλοι. Ξέρουμε ότι αν έχεις πολλή ώρα να κατουρήσεις, όταν κατουράς είναι μεγάλη απόλαυση. Και όταν αποπατήσεις, ακόμη μεγαλύτερη, για την οποία δεν μιλάμε ανοικτά, ντρεπόμαστε, για πολιτιστικούς λόγους. αλλά για τούς λίγο μεγαλύτερους, όταν μειωθεί ή τρίτη ευχαρίστηση, από τα γεννητικά όργανα, ή αποπάτηση είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση.


(…) Να πάμε τώρα στο ίδιο το σεξ. Είπαμε πώς η σεξουαλικότητα από το στόμα μεταβαίνει στον πρωκτό και στην ουρήθρα, πού σημαίνει ότι ο βλεννογόνος πρωκτού και ουρήθρας ενεργοποιείται ερωτικά λίγο πιο έντονα, γι’ αυτό και γίνεται εύχαριστο. ’Όλη μας ή ζωή ρυθμίζεται από τρεις βλεννογόνους ηθική μας, η ευτυχία μας, η κοινωνία μας επίσης: του στόματος, του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων. Ή ηθική μας καθορίζεται απ’ αυτά, γι’ αυτό πολλές φορές καλείται "ηθική των σφιγκτήρων".


Ό τύπος της στοματικής ευχαρίστησης είναι πιο τρυφερός, είναι χάδια, φιλιά, γλείψιμο, κουβέντα. Στην ερωτική μας ζωή αυτά πού κάναμε με τη μάνα μας τα κάνουμε με την γυναίκα μας: φιλιόμαστε, χαϊδεύουμε, μιλάμε, και συνήθως στην σεξουαλική πράξη λέμε χαζοκουβέντες, όπως μας έλεγε ή μάνα μας. Όλα τα ζευγάρια έχουν βρει ένα όνομα πού το χρησιμοποιούν εκεί, πού κρατάει από την αρχή του έρωτά τους. Αντί να την λες Αναστασία, την λες "γατούλα μου". Πρόκειται για παλινδρόμηση σ’ εκείνη την περίοδο. Ξαναζούμε για λίγο τον παράδεισο τής εποχής που ήμασταν αγκαλιά με την μαμά – άντρες και γυναίκες το ίδιο. Αλλιώς τι νόημα θα είχε να λες τέτοια παιδικά πράγματα; αυτά βγαίνουν από τότε.


Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Αρμός για την ευγενική παραχώρηση του υλικού

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X