Ομελέτα για μεσημεριανό; Η δυναμωτική και γευστική λύση! Συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό, το οποίο έχει στη βάση του αυγά και είναι πολλές φορές η γρήγορη λύση είτε για το πρωινό σου είτε ως μεσημεριανό είτε για το βράδυ.

Αυτή η αφρώδης υφή και το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις την ομελέτα σου όπως θες, πρωτεΐνης, vegan, λιπαρή κτλ., είναι που κάνουν το εν λόγω πιάτο τόσο αγαπητό. Και για τα παιδιά και για τους ενήλικες ισχύει αυτό!

Έτσι, εμείς βρήκαμε μερικές σούπερ γευστικές συνταγές που είναι συνάμα δυναμωτικές και υγιεινές:

Ομελέτα πρωτεΐνης (για 1 μερίδα)

  • 1/2 κοτόπουλο
  • 3 αυγά
  • 5 – 6 μανιτάρια
  • 2 – 3 φέτες γαλοπούλα
  • αλάτι, πιπέρι, τριμμένο σκόρδο

Αφού βράσουμε το κοτόπουλο, το ψιλοκόβουμε. Παράλληλα, κόβουμε τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα ενώ ρίχνουμε και το αλάτι μας, το πιπέρι και το τριμμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά αυτά με τα αυγά και τα τηγανίζουμε.

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά (για 2 μερίδες)

  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 μανιτάρια
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 – 6 μπουκετάκια μπρόκολο
  • ντοματίνια
  • τριμμένο τυρί (μοτσαρέλα/ παρμεζάνα/ φέτα)
  • αλάτι, πιπέρι, σκόνη λαχανικών
  • λίγο λάδι ή βούτυρο

Βράζουμε το μπρόκολο ενώ σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι σε λίγο λάδι ίσα να μαλακώσουν. Αν μας αρέσουν τα λαχανικά να κρατάνε λίγο στο δάγκωμα, μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι, πιπέρι, σκόνη λαχανικών.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στο σκεύος. Ραντίζουμε με λίγο λάδι ή λίγο βούτυρο ενώ ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί χωρίς να ανακατέψουμε περαιτέρω. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30′, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Γεμιστή ομελέτα (για 1 μερίδα)

  • 3 αυγά
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • τριμμένο κασέρι (κατά προτίμηση)
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 2 φέτες κασέρι
  • φρέσκο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε την πιπεριά. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις τσιγαρισθεί η πιπεριά, ρίχνουμε τα αυγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι για να ψηθεί.

Όταν ψηθεί, προσθέτουμε το κασέρι, το ζαμπόν και το τριμμένο κασέρι, διπλώνουμε και ψήνουμε λίγα λεπτά, ώσπου να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Ομελέτα με κολοκύθια, πατάτες και φέτα (για 1 – 2 μερίδες)

  • 10 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 5 αυγά
  • τριμμένη φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. γάλα

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε λεκανάκι. Καθαρίζουμε και τις πατάτες, τις κόβουμε, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε κανονικά. Σε ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε ελαιόλαδο ελάχιστο και ρίχνουμε όλα τα κολοκύθια μέσα μέχρι να ψηθούν.

Αφού τηγανισθούν καλά ανακατεύοντας πολύ συχνά γιατί είναι αναμενόμενο να κολλάει στον πάτο του τηγανιού αλλά έτσι γίνεται, ρίχνουμε τα αυγά στο multi με αλάτι, πιπέρι και το γάλα και τα χτυπάμε. Μόλις ψηθούν ρίχνουμε τις πατάτες που τηγανίσαμε και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.

Βάζουμε μέρος της τριμμένης φέτας, ρίχνουμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με ελάχιστη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρωινό για ενέργεια! Οι σούπερ συνδυασμοί για ενέργεια όλη την ημέρα!

Πρωινό, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Συνδυασμοί τροφών που θα σου χαρίσουν ενέργεια, ευεξία και… κορεσμό για πολλές ώρες!

Σχετικά άρθρα