Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Ανάλυση για το μήνα Μάρτιο από το Μάνο Μηκίδη
Ανάλυση για το  μήνα Μάρτιο  από το Μάνο Μηκίδη thumbnail

Ανάλυση για το μήνα Μάρτιο από το Μάνο ΜηκίδηΑναλυση του μηνα , από τον Μάνο Μηκιδη


 


Αφήνοντας πίσω μας , έναν ενεργειακά  ‘’ουδέτερο’’  Φεβρουάριο (όπου λογω του ανάδρομου Ερμή είχαμε ένα θολό τοπίο , με αρκετές αοριστίες κι ασάφειες) , μπαίνουμε σε έναν πιο ‘’αισιόδοξο’’ Μάρτιο.


 


Μήνας , λοιπόν , νέων ξεκινημάτων .H  λέξη ‘’Μάρτιος ‘’ σημαίνει ορμητική αρχή , νέα δυναμική εκκίνηση ένα .. “..εμπρός , μαρς..”  δηλαδή…Oι Ρωμαίοι τον ονόμασαν Μartius από το θεό του πολέμου Μars…


 


Μην ξεχνάμε ότι στις 21/3 κάθε χρόνου έχουμε την εαρινή ισημερία  , την αναγέννηση της φύσης..


Βρισκόμαστε σε παγκόσμιο έτος  7  (2+0+1+4)   κι ο τρέχων μήνας έχει την δόνηση του αριθμού 1 (7+3)..Ο συνδυασμός 1-7 θεωρείται ιδανικός κι δρα εξισορροπιστικά καθώς  , μας ανοίγει , νέους δρόμους κι δυνατότητες .


 


Είναι η ώρα να προετοιμάσουμε νέα πλάνα η’ στόχους καθώς έχουμε μεγαλύτερη βεβαιότητα για το τι θέλουμε , για το που παμε..Βρισκουμε τον τρόπο , το κουράγιο , κι την θέληση να βάλουμε σε εφαρμογή σχεδια κι προγράμματα  , να σκεφτούμε κι να ‘’δούμε’’ πέρα από τα συνήθη όρια μας..


 


Δεκτικοί στις αλλαγές , με διάθεση να φύγουμε μπροστά , με αρκετή αυτοπεποίθηση. Η παραγωγικότητα-δημιουργία  είναι η λέξη κλειδί για τον μήνα Μάρτιο


 


Όμως…


 


Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι οποιαδήποτε έναρξη κι αν  κάνουμε αυτό το διάστημα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα αίσθημα βαθιάς πίστης κι αυτοαναλυσης.Το έτος 7 πάνω στο όποιο κινούμεθα , είναι ένα χρονικό διάστημα που απαιτεί πνευματική ανασυγκρότηση-δημιουργία..


 


Το 2014 , έχουμε ξαναπεί  , είναι ένας χρόνος που πρέπει να αναπτυχτούμε κι να ωριμάσουμε πνευματικά κι πρέπει να εργαστούμε με μέθοδο κι προσήλωση στον στόχο αυτό..Ειναι η εποχή να ανακαλύψουμε τις όμορφες όψεις του αληθινού εσωτερικού μας Εγώ..


Με αυτή την οπτική λοιπόν , ο μηνας Μάρτιος συνίσταται , για αυτό το Μεγάλο Ξεκίνημα της πορείας προς το κέντρο της Ύπαρξης μας…Ας σταθούμε λίγο κι ας σκεφτούμε.. που βρισκόμαστε κι που θέλουμε να πάμε , ας στοχαστούμε δηλαδή την εσωτερική μας κατάσταση…
Τώρα είναι ώρα να…ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ..κι να οδηγηθούμε προς όλα αυτά που αληθινά ζητά η ψυχή μας….με δύναμη κι αποφασιστικότητα.  


Τα μηνύματα που μας στέλνει το σύμπαν γίνονται ορατά εδώ κι καιρό… Οικονομική κρίση , παγκόσμια αναταραχή , πολεμικές συρράξεις που είναι επίφοβες για γενικευμένη ανάφλεξη..


 


Αρκεί να δούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα στην Ουκρανία.


 


Στις 2/3 ο Κρόνος γύρισε ανάδρομος στο Σκορπιό έως τις 20/7 ..Κι την 1/3 ο Άρης γύρισε ανάδρομος επίσης , μέσα στον Ζυγό..


Κι όλα αυτά σε αναμονή του μεγάλου τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα στις 21/4/14 , όψη που σηματοδοτεί σύγκρουση μεταξύ του παλιού και του καινούριου σε όλα τα επίπεδα ,  με ξεσπάσματα βίας και συρράξεων.  Ακραίες και βίαιες κινήσεις  πολεμικές συγκρούσεις θα είναι πιθανές κι η διπλωματία δεν θα μπορεί να βρει  βιώσιμες λύσεις..


 


Καιρός , λοιπόν ,αρχικά για ΠΑΥΣΗ-ΣΙΓΗ κι έπειτα για ΑΛΛΑΓΗ… για ΣΤΡΟΦΗ …κι νέα πορεία σε ατομικό κι παγκόσμιο επίπεδο


Κι αυτό ας γινει…τωρα μέσα στον Μάρτιο…


 


Μην λησμονούμε ότι ο Μάρτιος ξεκινά ταυτόχρονα με την Σαρακοστή , την Κάθαρση…


 


Καλό κι δημιουργικό μήνα σε όλους!!!


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X