Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Κομισιόν στηρίζει την Ουκρανία με 11 δισ. ευρώ
Η Κομισιόν στηρίζει την Ουκρανία με 11 δισ. ευρώ  thumbnail

Η Κομισιόν στηρίζει την Ουκρανία με 11 δισ. ευρώ

Σε τουλάχιστον 11 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία,  θα ανέλθει η δέσμη μέτρων στήριξης στην Ουκρανία που ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπογράμμισε ότι πρόκειται για "φρέσκα" χρήματα από τον κοινοτικό προϋπολογισμό που θα έχουν ως στόχο τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία, με έμφαση στην τόνωση του εμπορίου, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική βοήθεια.


Όπως διευκρίνισε ο κ. Μπαρόζο, 1,6 δισ. ευρώ θα προέλθουν από δάνεια, 1,4 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις από τα οποία 600 εκατ. ευρώ θα εκταμιευθούν μέσα στην επόμενη διετία, 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, ενώ μέσω της μόχλευσης 250 εκατ. ευρώ,  αναμένεται να χορηγηθούν ακόμη 3,5 δισ. ευρώ.


Ο πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αποκαθίσταται ο απευθείας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και του διεθνούς δικαίου.


Τέλος, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε ακόμη ότι η Ουκρανία θα πρέπει να υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ και επεσήμανε ότι όλες οι εξελίξεις θα συζητηθούν με τον πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, στο πλαίσιο της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X