Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υποικ:Μειώσεις στα φορολογικά πρόστιμα χωρίς την έγκριση της τρόικας
Υποικ:Μειώσεις στα φορολογικά πρόστιμα χωρίς την έγκριση της τρόικας  thumbnail

Υποικ:Μειώσεις στα φορολογικά πρόστιμα χωρίς την έγκριση της τρόικας

Σε μονομερή ενέργεια, παρά τις ενστάσεις που διατυπώνει η τρόικα, σκέπτεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δραστική μείωση των φορολογικών προστίμων.

Στο σκεπτικό του είναι να μετριαστούν οι έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις εξοντωτικές ποινές που ισχύουν από την Πρωτοχρονιά. 

Οι υπό μελέτη αλλαγές εξετάζεται να ενταχθούν στο υπό κατάθεση (εδώ και εβδομάδες) φορολογικό νομοσχέδιο και αφορούν στον εξορθολογισμό των προστίμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να γίνει νομοσχέδιο – σκούπα και να περιληφθούν σε αυτό όλες οι εκκρεμείς νομοθετικές παρεμβάσεις (toolkit ΟΟΣΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.) που θα απαιτηθούν μετά τη συμφωνία με την τρόικα.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδίαζε να μειώσει τα πρόστιμα από τα 2.500 ευρώ για υπόχρεους με διπλογραφικά και 1.000 ευρώ για υπόχρεους με απλογραφικά βιβλία για σειρά παραβάσεων όπως η μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ ή η μη έκδοση αποδείξεων, σε 500 και 250 ευρώ αντίστοιχα.

Η τρόικα θεωρεί ότι τα νέα προτεινόμενα πρόστιμα είναι πολύ χαμηλά και αντιδρά. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις εγείρονται κυρίως από την πλευρά του εκπροσώπου του ΔΝΤ στα τεχνικά κλιμάκια που συνεδριάζουν σε καθημερινή βάση στην Καραγιώργη Σερβίας. 

Ακόμα μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα αναφορικά με τη διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει απαλλαγή από το φόρο υπεραξίας για όσους έχουν διακρατήσει τα ακίνητά τους για περισσότερα από 25 χρόνια. 

Η τρόικα θέλει να απαλειφθεί η συγκεκριμένη διάταξη και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις από το φόρο υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων. "Αν δεν συμφωνήσουν θα νομοθετήσουμε μονομερώς", λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X