Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Νηστίσιμο σπανακόρυζο
Νηστίσιμο σπανακόρυζο thumbnail

Νηστίσιμο σπανακόρυζο

Υλικά


Για 2-4 άτομα

1 κιλό σπανάκι
2 Φλιτζάνια ρύζι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια


 


 

 


Εκτέλεση


Με άφθονο νερό καθαρίζουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Όταν κρυώσει, το στύβουμε πολύ καλά και το κόβουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο νερό και αλατοπίπερο.

Λίγο πριν ψηθεί το σπανάκι προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, και μόλις πάρει βράση, το ρύζι και τον άνηθο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σπανακόρυζο να σιγοβράζει για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε το σπανακόρυζο με χυμό λεμονιού.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X