Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τροπολογία αλλάζει τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών
Τροπολογία αλλάζει  τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών thumbnail

Τροπολογία αλλάζει τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών

Μια τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προβλέπει αλλαγές στο νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αποτέλεσε το νέο πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.
Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης και του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Δημήτρη Παπαδημούλη ζήτησε την άμεση απόσυρση της.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει «απαράδεκτη μεθόδευση, και μαγειρέματα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης», η τροπολογία επιφέρει τρεις ουσιαστικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο: μεταθέτει για ακόμα έναν χρόνο την προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου, καταργεί τη ρύθμιση για έλεγχο δύο χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού και ελαφραίνει τις συνέπειες και τις ποινικές και τις χρηματικές, για όσους οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θεωρηθούν ανακριβείς.
«Με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με απαράδεκτη μεθόδευση επιχειρείται να επιβάλουν αυτό που θέλουν, προχωρώντας σε ουσιώδεις αλλαγές, όπως αυτή για το σβήσιμο ποινικών ευθυνών», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X