Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δημοτική αστυνομία: Με πλαστά πιστοποιητικά 156 διορισμοί
Δημοτική αστυνομία: Με πλαστά πιστοποιητικά 156 διορισμοί thumbnail

Δημοτική αστυνομία: Με πλαστά πιστοποιητικά 156 διορισμοί

Συνολικά 156 παράνομες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών εντόπισε ο έλεγχος των δικαιολογητικών που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) των οποίων ζητείται η ανάκληση των διορισμών από τις δημοτικές αρχές.


Με πλαστά πιστοποιητικά 156 διορισμοί

Από τις 156 περιπτώσεις παράνομων διορισμών στη Δημοτική Αστυνομία που αντιστοιχούν στο 4,24% του συνόλου των προσλήψεων, οι 74 περιπτώσεις έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών (πλαστά απολυτήρια ή βεβαιώσεις εντοπιότητας) και εντοπίστηκαν 82 περιπτώσεις που προσελήφθησαν χωρίς καν να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, αφού καταγράφηκαν περιπτώσεις όπου οι διορισθέντες κατέθεσαν πιστοποιητικά που εκδόθηκαν μετά την πρόσληψή τους.


Στο πόρισμα των επιθεωρητών προτείνεται η ανάκληση των 156 διορισμών και η αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τις εισαγγελικές αρχές στα μέλη των επιτροπών που ενέκριναν τα δικαιολογητικά για τις συγκεκριμένες προσλήψεις.


Η λίστα
Πρώτος στη λίστα των παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών είναι ο Δήμος της Αθήνας με 20 περιπτώσεις και ακολουθούν ο Δήμος Ρόδου (13) και οι Δήμοι Κω (4) και Ασπροπύργου (3). Αντίστοιχα οι περισσότερες προσλήψεις με πλαστά πιστοποιητικά καταγράφονται στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση Αττικής με 102 προτεινόμενες ανακλήσεις διορισμών και ακολουθεί η αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση Αιγαίου με 25 περιπτώσεις. «Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που προκύπτουν μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι γενικοί αφορισμοί ή εμπειρικές εκτιμήσεις περί χιλιάδων πλαστών δικαιολογητικών», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΕΕΔΔ και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο είναι απόλυτα προσηλωμένο στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στη δημόσια διοίκηση.


Ν.Β. Τσίτσας


 


Πηγή: www.ethnos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X