Αρχική / Σεξ / Tα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ
Tα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ thumbnail

Tα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ

Αυξάνεται η συχνότητα των ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης


Το άρθρο επιμελήθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος,  Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών


Σε μια νέα εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης με τίτλο « Το σεξ με έστειλε στα επείγοντα» ο Dr. Jordan Moskoff παρουσιάζει άτομα τα οποία έπαθαν κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής φροντίδας. Στο τμήμα επειγόντων μάλιστα, όπου ο ίδιος εργάζεται τέτοια περιστατικά έρχονται κατά μέσο όρο δυο φορές την εβδομάδα.


Στην εκπομπή αναφέρονται διάφορα περιστατικά με σκοπό την ενημέρωση των ατόμων και τη διευκρίνηση μη ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών. Ιδιαίτερο πρόβλημα φαίνεται να έχει παρουσιαστεί με τους πεϊκούς δακτυλίους, ιδιαιτέρα αυτούς που δεν έχουν λαβή για να αφαιρεθούν και όσους δεν είναι φτιαγμένοι από ελαστικό υλικό. Στην εκπομπή μάλιστα, αναφέρθηκε η περίπτωση ενός άνδρα που είχε χρησιμοποιήσει έναν ατσάλινο δακτύλιο, για την αφαίρεση του οποίου,  ο ουρολόγος που τον ανέλαβε ζήτησε ειδικό εργαλείο. Ζητήθηκε επίσης από τον άνδρα να υπογράψει τη συγκατάθεση του προκειμένου να προχωρήσουν στη διαδικασία αφαίρεσης, η οποία θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια τη τομή του πέους. Όλα τελικά πήγαν καλά, αλλά ο ιατρός δεν ήταν σίγουρος για τη φυσιολογική λειτουργία του οργάνου μετά.


Αλλά ατυχήματα που έχει προβάλει ήδη η εκπομπή περιλαμβάνουν το κάταγμα πέους ενός άνδρα που συμμετείχε σε ένα σεξουαλικό τρίο, καθώς και μια γυναίκα που δεν μπορούσε να σταματήσει να έχει οργασμό.


Ο Moskoff λέει ότι από τα 14 χρόνια εμπειρίας έχει ακόμα πολλές ιστορίες σεξουαλικών ατυχημάτων που καταφθάνουν στα επείγοντα να διηγηθεί. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια του σεξ συμβαίνουν πολύ πιο συχνά από όσο πιστεύει η κοινή γνώμη και στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάσταση χειροτερεύει γιατί τα άτομα μένουν σπίτι και προσπαθούν να διορθώσουν την κατάσταση λαμβάνοντας μια σειρά λάθος αποφάσεων που τελικά τους οδηγεί στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου.


Ένα από τα πιο συχνά ατυχήματα περιλαμβάνει την αδυναμία εξαγωγής ενός ξένου σώματος από τον πρωκτό. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το διαδικτυακό πορνό έχει παίξει το ρόλο του στην αύξηση της συχνότητας των ατυχημάτων, γιατί προβάλει ακραίες σεξουαλικές πρακτικές, τις οποίες τα άτομα μπορεί να δοκιμάσουν.  Συχνά βέβαια, οι παθόντες ντρέπονται και προσπαθούν να κρύψουν το χαρακτήρα του ατυχήματος, λέγοντας ότι κατά λάθος έπεσαν πάνω σε κάτι, ή ότι δε θυμούνται τίποτα εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ή ουσιών.


 Άλλη μια περίπτωση που αντιμετωπίζουν συχνά οι ιατροί στα επείγοντα είναι τα κατάγματα πέους. Πρόκειται για μια ρήξη του ινώδους στρώματος του συνδετικού ιστού που περιβάλει την ουρήθρα. Συχνά προκύπτει από την απότομη άσκηση δύναμης σε ένα πέος που βρίσκεται σε στύση, είτε κατά τη διάρκεια της συνουσία, είτε κατά τη διάρκεια του αυνανισμού.


Ο Moskoff μάλιστα, δηλώνει την έκπληξή του με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χειρίζονται τα σεξουαλικά ατυχήματα. Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση ενός άνδρα,  η σύζυγος του οποίου, αφού ανακάλυψε το μήνυμα της ερωμένης του στο κινητό του, τον μαχαίρωσε ανάμεσα στο πέος και στο όσχεο, προκαλώντας μια τομή στη βάση του πέους, χωρίς όμως να το έχει κόψει τελείως. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο έντρομος άνδρας ήταν να επισκεφτεί την ερωμένη του για να διαπιστώσει εάν το πέος του ήταν λειτουργικό.


Στα επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής διάφορα άτομα που είχαν τέτοιου είδους ατυχήματα τα αναπαριστούν. Μπορεί να φαίνεται περίεργο που χωρίς να ντρέπονται λένε τις ιστορίες τους, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει κάποιος λόγος που το κάνουν. Μπορεί να θέλουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας, μπορεί απλά να το έχουν διηγηθεί τόσες φορές στη ζωή τους που δεν τους πειράζει πλέον ένα μεγαλύτερο ακροατήριο.


Το σίγουρο είναι πως μέσα από την εκπομπή αναδεικνύονται  ο αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος κατά τη σεξουαλική πράξη, ιδιαίτερα στην εποχή του διαδικτυακού πορνό, οι τρόποι πρόληψης και διαχείρισης του εν λόγω κινδύνου, καθώς και η σημασία της άμεσης αναζήτησης ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, πριν η κατάσταση επιδεινωθεί.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X