Αρχική / More / Βιβλία / 3 σπουδαία βιβλία αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη
3 σπουδαία βιβλία αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη thumbnail

3 σπουδαία βιβλία αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη

Οι προτάσεις της επιστημονικής ομάδας της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης ΜΑΖΙ
ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


ksepernontas thn katathlipsi


Gilbert Paul


Οδηγός αυτοβοήθειας με γνωστικές – συμπεριφορικές τεχνικές.


Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας αποσκοπεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους οδήγησαν στην κατάθλιψη ή τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της. Aπευθύνεται όμως και στους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον του καταθλιπτικού ατόμου, οι οποίοι πολλές φορές αδυνατούν να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του και τις ανιδράσεις του. O στόχος του βιβλίου είναι διπλός: να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα το θέμα της κατάθλιψης· δεύτερον, μέσα από ασκήσεις και ειδικές εφαρμογές επιχειρεί να διδάξει δεξιότητες αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.


Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Σειρά: Ψυχολογική Βοήθεια και Αυτοεκπαίδευση.


 


 


aisthanthite kala


ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ!


Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης χωρίς φάρμακα


David D. Burns


Σ' αυτό το βιβλίο, ο Ντέιβιντ Μπερνς (ψυχίατρος) μοιράζεται μαζί σας κάποιες από τις επιστημονικά ελεγμένες μεθόδους για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψή σας και να αρχίσετε να "αισθάνεστε όμορφα". Οι τεχνικές είναι βασισμένες σε μια μορφή ψυχοθεραπείας, γνωστή ως γνωστική θεραπεία. Αν και τα αντικαταθλιπτικά είναι συχνά πολύ χρήσιμα, τώρα έχουμε στη διάθεση μας μια αποτελεσματική προσέγγιση η οποία έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν τις συναισθηματικές τους διαταραχές, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πάρουν φάρμκα. Και ακόμη και στην περίπτωση που ήδη παίρνετε φάρμακα, οι τεχνικές αυτοβοήθειας που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο, μπορούν να επισπεύσουν τη βελτίωση σας.


Εκδόσεις Πατάκη
 


aftotherapeia xoris xapia


ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙΑ


Προσεγγίστε τον ψυχικό πόνο και δείτε θετικά το αύριο


Lara Honos-Webb, Ph.D


Τι σημαίνει αλήθεια να είσαι καταθλιπτικός; Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν την κατάθλιψη σε μια σειρά από συμπτώματα, όπως η κούραση, η κατάπτωση ή η αίσθηση ματαιότητας. Αλλά η κατάθλιψη είναι επίσης μια ένδειξη ότι κάτι στη ζωή μας δεν πηγαίνει καλά και χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε. Πολύ συχνά, ωστόσο, συνηθίζουμε να κωφεύουμε στα καταθλιπτικά συναισθήματα αντί να ακούμε προσεκτικά τα μηνύματα που στέλνουν για την ποιότητα της ζωής μας. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για προσωπική ενδοσκόπηση και ως αποτέλεσμα να περιορίσει την κατάθλιψη και να συμβάλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Κάθε κεφάλαιο αναλύει μια διαφορετική πτυχή της κατάθλιψης, προτείνοντας μία αυτοθεραπεία χωρίς χημικές ουσίες. Η κατάθλιψη, στην πραγματικότητα, μπορεί να γίνει η αφορμή για έναν επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων της ζωής, ένα βήμα στη συνειδητότητα ή μια ευκαιρία να διώξει κάποιος δυσάρεστες όψεις της καθημερινότητας. Μπορεί, επίσης, να γίνει η αρχή για μια καλύτερη διαχείριση του ψυχικού πόνου και της απώλειας και, ως εκ τούτου, να ενισχύσει την άμυνά μας απέναντι σε παρόμοιες καταστάσεις.


Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί


 


sto syneidhto dromo


ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Απαλλαγείτε από την χρόνια δυσαρέσκεια


Mark Williams, PhD, John Teasdale, PhD, Zindel Segal, PhD, Jon Kabat-Zinn, PhD


Αν σας βασανίζει η κατάθλιψη, κάντε κουράγιο! Με την εγρήγορση, μια απλή, αλλά ταυτόχρονα ισχυρή τεχνική να παρατηρείτε τα δυσάρεστα συναισθήματά σας και τις εμπειρίες της ζωής, θα μάθετε πώς να διακόψετε τον κύκλο της χρόνιας δυσαρέσκειας μια για πάντα. Στον Συνειδητό Δρόμο για να Ξεπεράσετε την Κατάθλιψη, τέσσερις ειδικοί εξηγούν γιατί οι συνηθισμένες μας προσπάθειές να "εκλογικεύουμε" τις κακές μας διαθέσεις ή να "ερχόμαστε στα σύγκαλά μας" μας καταθλίβουν ακόμα περισσότερο. Με διορατικά μαθήματα, εμπνευσμένα τόσο από διαλογιστικές πρακτικές της Ανατολής, όσο και από το χώρο της γνωσιακής ψυχοθεραπείας, οι συγγραφείς μας δείχνουν πώς να παρακάμπτουμε τις νοητικές μας συνήθειες – οι οποίες καταλήγουν μονάχα σε απόγνωση, ιδεοληψία και αυτομομφές – έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις της ζωής.


Εκδόσεις Αλκυών
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X