Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / H μεγαλύτερη τοιχογραφία της Αθήνας στη Σταδίου!
H μεγαλύτερη τοιχογραφία της Αθήνας στη Σταδίου! thumbnail

H μεγαλύτερη τοιχογραφία της Αθήνας στη Σταδίου!

Σταδίου και Αιόλου, Αθήνα 2014. 


 


H φωτογραφία του έργου κυκλοφόρησε στα μίντια και πολλοί Αθηναίοι πιστεύουν ότι η τοιχογραφία ολοκληρώθηκε ήδη.Όχι, η φωτογραφία δεν είναι πραγματική. Αποτελεί το ψηφιακό προσχέδιο (φωτό 2) του έργου "Μετά τον Παράδεισο, τι;" που όταν πραγματοποιηθεί, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πρώτη δίπτυχη τοιχογραφία στην πόλη.

Και όχι, το έργο δεν ξεκινάει στις 10 Μαρτίου, βρισκόμαστε σε αναμονή. Ο καλλιτέχνης μάς εξηγεί ότι προκειμένου να ξεκινήσει το έργο χρειάζεται στατική μελέτη του κτιρίου από την Πολεοδομία και η τελική άδεια από τον δήμο Αθηναίων. Η μελέτη και οι μετρήσεις του Μανώλη Αναστασάκου ολοκληρώθηκαν, οπότε αναμένουμε. "Είναι εφικτό να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 2 μήνες", λέει. Αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον των Αθηναίων, η πραγματοποίησή της μετά το viral που δημιούργησε το θέμα αποτελεί πλέον λαϊκή απαίτηση.
Το έργο του Μ. Αναστασάκου (τόσο στις γκαλερί, στους "βομβαρδισμούς" τέχνης του δρόμου ή στις τοιχογραφίες) είναι καθαρά κονωνικο-πολιτικό και τώρα επιστρέφει με την ίδια ματιά. "Το έργο δεν έχει θρησκευτική χροιά, έχει εννοιολογική προσέγγιση. Πρόκειται για αρχετυπικές φιγούρες: ένας Άνδρας, μια Γυναίκα κι ένα Ερμαφρόδιτο. Συμβολίζει μια μετάβαση από έναν Παράδεισο σε κάτι άλλο. Αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι να παράγει κριτική σκέψη και όχι εντυπωσιασμό ή ωραιοποίηση, λόγω του μεγέθους και του σημείου. Δηλαδή να γίνει ένα σημείο αναφοράς, τόσο εκτός όσο και εντός του εκάστοτε θεατή-δέκτη. Το βασικό θέμα δηλαδή δεν είναι να κατανοήσει τη θεματική και “τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης”. Είναι ένα έργο που συνομιλεί με τον πολίτη έξω από τα πεπραγμένα -την τηλεόραση και τον καταναλωτισμό"


Άλλα έργα του…
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X