Μπεργκ εσύ σούπερ σταρ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, που πέτυχε χατ-τρικ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα 4-1 τον Αρη στη Λεωφόρο για την 28η αγωνιστική
Ο Παναθηναϊκός διανύει περίοδο φόρμας και μετά τα τρία γκολ, που φόρτωσε την ερυθρόλευκη εστία στο Καραϊσκάκη, πέτυχε ακόμα τέσσερα σε βάρος του Αρη. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και με έναν Μπεργκ να κάνει… όργια διέσυραν με 4-1 τους κίτρινους. Ο σουηδός άνοιξε το σκορ στο 26′, ο Κοτσόλης απόκρουσε πέναλτι του Τάτου, αλλά ο Μανιάς στο 40′ ισοφάρισε προσωρινά, δίνοντας ελπίδες στους θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Αναστασιόυ όμως σκόραρε πριν το ημίχρνο με τον Κλωναρίδη και με το γκάζι πατημένο στην επανάληψη πέτυχε δύο ακόμα γκολ με τον Μπεργκ, που στο 56′ και το 75′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το Τριφύλλι, που γνώρισε την αποθέωση από τη γεμάτη Λεωφόρο, παρέμεινε στην 4η θέση και πλησίασε στους δύο βαθμούς ΠΑΟΚ-Ατρόμητο, ενώ αντίθετα ο Αρης παραμένει καθηλωμένος στον πάτο της βαθμολογίας, με τις ελπίδες του παραμονής να έχουν μειωθεί πλέον δραματικά.

Σ’ ένα γεμάτο α’ μέρος ο Παναθηναϊκός τρύπησε την άμυνα του Αρη από τις πτέρυγες και αποσύρθηκε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος. Οι πράσινοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία από την αρχή, ωστόσο μέχρι το 20λεπτο οι κίτρινοι, που αμύνονταν μαζικά, έκλειναν πολύ σωστά τους διαδρόμους. Το Τριφύλλι όμως στη συνέχεια αύξησε την πίεσή του, απείλησε με τον Κλωναρίδη στο 24′ και τελικά επιβραβεύτηκε στο 26′. Ο Νάνο πλαγιοκόπησε από αριστερά και ο Μπεργκ από κοντά άνοιξε το σκορ.

Ο Αρης έβγαλε αντίδραση και αφού στο 32′ απείλησε με τον Μανιά, στο 34′ κέρδισε πέναλτι (δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση του Μέντες στον Οικονομόπουλο). Ο Κοτσόλης είπε όχι στον Τάτο, αλλά ο μέσος των κίτρινων πήρε εμμέσως το αίμα του πίσω. Μετά από δική του ωραία εκτέλεση φάουλ και ασταθή απόκρουση του Κοτσόλη ο Μανιάς ισοφάρισε από κοντά στο 40′. Χάρη όμως σε εξαιρετική συνεργασία των Μπεργκ και Ζέκα, ο Κλωναρίδης στο 45′ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Αρης έδειξε διάθεση να πρεσάρει ψηλά για να κλέψει μπάλες, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και γρήγορα έφτασε σε τρίτο γκολ. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ, ο οποίος με ωραία τεχνική κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 56′. Ο Αρης ουσιαστικά είχε σηκώσει λευκή πετσέτα και οι πράσινοι πλέον είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους, έχοντας κυριαρχήσει πλήρως.

Ο Διούδης στο 73′ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μπεργκ, αλλά ο σουηδός ήταν όλα τα λεφτά και στο 75′ με ωραίο τακουνάκι πέτυχε χατ τρικ μετά από ασίστ του Αμπέντ, γράφοντας το 4-1. Ο σουηδός φορ έφτασε τα 13 γκολ και απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Το τελευταίο τέταρτο ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα και κάνοντας απλώς διαχείριση του αγώνα ο Παναθηναϊκός κράτησε εύκολα το τρίποντο.

Σχετικά άρθρα