Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φορολογικές δηλώσεις: Τα 7 σημεία – κλειδιά για μισθωτούς- συνταξιούχους
Φορολογικές δηλώσεις: Τα 7 σημεία - κλειδιά για μισθωτούς- συνταξιούχους  thumbnail

Φορολογικές δηλώσεις: Τα 7 σημεία – κλειδιά για μισθωτούς- συνταξιούχους

Iδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν και φέτος εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται ότι φέτος τα ποσά των καθαρών φορολογητέων εισοδημάτων από μισθούς ή συντάξεις καθώς και τα ποσά των φόρων που αναλογούν και παρακρατήθηκαν θα είναι προσυμπληρωμένα στις ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις των περισσότερων μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίες θα αναρτηθούν σύντομα στους λογαριασμούς τους στο διαδικτυακό σύστημα TAXISnet.

Κάτι τέτοιο ωστόσο θα εξαρτηθεί από το εάν τελικά θα μπορέσουν όλοι οι εργοδότες και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να υποβάλλουν εγκαίρως στο υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος TAXISnet τις βεβαιώσεις αποδοχών πριν από τις 20 Μαρτίου!

Το πιο πιθανό όμως είναι αρκετοί μισθωτοί και συνταξιούχοι να αναγκαστούν και φέτος να αναγράψουν οι ίδιοι τα ποσά στις φορολογικές δηλώσεις. Για να τα δηλώσουν ορθά και να μην μπλέξουν σε «περιπέτειες» θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα 7 σημεία- κλειδιά.

Διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X