Μήνυμα ζωής από πραγματικούς νικητές!

Στη συνέντευξη Τύπου που είχε προηγηθεί του All Star Game ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι, Γιώργος Κούζας είχε υποσχεθεί ότι όσους παρακολουθήσουν τον αγώνα με αγωνιστικό αμαξίδιο θα το απολαύσουν. Πράγματι έτσι κι έγινε. Για 7η χρονιά η συνεργασία του ΕΣΑΚΕ με την ΟΣΕΚΚ έδωσε ένα μήνυμα ζωής από τους πραγματικούς νικητές της καθημερινότητας και ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που απόλαυσαν όσοι είχαν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν. Η προσέλευση στο κλειστό του Κλαδισού ήταν πολύ ικανοποιητική κάτι που δείχνει ότι οι Χανιώτες φίλαθλοι είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο καθώς η πόλη διαθέτει και ομάδα, τους Αετούς Κρήτης.

Οι δύο ομάδες που αγωνίστηκαν έφεραν το όνομα δύο εκ των μεγαλύτερων προσωπικοτήτων που γέννησε ποτέ η Κρήτη. Από τη μία ο "ελεύθερος", Νίκος Καζαντζάκης, κι από την άλλη ο "αρχάγγελος της Κρήτης", Νίκος Ξυλούρης. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες δεν κοίταξαν ποτέ το αποτέλεσμα αλλά οι αθλητές προσπάθησαν να απολαύσουν την συμμετοχή τους στην γιορτή του μπάσκετ. Οι παίκτες της ομάδας του Ξυλούρη ήταν πιο αποτελεσματικοί και στο πρώτο ημίχρονο ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ (10-20 στο 10′ και 22-38 στο ημίχρονο).

Στην ανάπαυλα του αγώνα υπήρξε διαγωνισμός τριπόντων με τον Ατνάν Χαμαντί να κερδίζει. Η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας, όμως, ήταν όταν στα μεγάφωνα ακούστηκε το "Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας" με τον Δημήτρη Βάσση να χορεύει ένα περήφανο και λεβέντικο ζεϊμπέκικο αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να σηκωθεί και να τον καταχειροκροτήσει. Για το… τυπικό της υπόθεσης η ομάδα Νίκος Ξυλούρης επικράτησε με το τελικό 47-60, με τον Άγγελο Διμπιτούζη να παίρνει τον τίτλο του MVP.

Σχετικά άρθρα